SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Desteği de Gerekiyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:37:31
'Vatandaş Desteği de Gerekiyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, ziyaret için teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

Emniyet Müdürü Uluayak ise, ziyaretin iadeyi bir ziyaret olduğunu belirterek, “Şuana kadar 3 aylık bir süre içerisinde bir seçim süreci atlattık. Malatya ilinde 2-3 tane miting gerçekleşti ve bunlarda huzurlu bir şekilde sonuçlandı. Seçimler bitti, bundan sonraki ilişkilerimizde basın mensuplarımızın da desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Toplumun belirli bir oranda huzur ve güvenin sağlanmasında bir taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetleri devam ederken, öbür taraftan sivil toplum örgütleri dediğimiz, basın dediğimiz bu çalışma gruplarının çok büyük etkisi var. Başarı ve huzurun sağlanması sadece polisiye tedbirlerle mümkün olmuyor. Burada hem vatandaşlarımızın desteği gerekiyor, hem basınımızın olayları doğru yansıtması gerekiyor, hem de güzel işlerde bizleri teşvik edici tavır ve hareketlerin yararlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının Türkiye’de örnek olacağını belirten Uluayak, “Yeni bina 2015 yılının Mart ayında tamamlanması hedefleniyordu. Ancak şuanda daha öne erkene almak için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni binamız tamamlandığında Malatya’ya yakışan, modern ve birçok hizmetin aynı yerde alınabildiği hizmet binasına kavuşmuş olacağız. Birçok yönü itibariyle de başka illere örnek teşkil edecek bir binamız olacak” dedi.

Malatya’nın kendine özgü hasss özellikleri olan bir il olduğunu belirten Uluayak, “Malatya çok kültürlü bir yapıya sahip. 1977 yılında yaşanan acı bir olayın akabinde, sanki toplumsal bir konsensüs sağlamış, herkes bundan sonra bu tür olayların olmaması için hep birlikte hareket eder bir şekilde toplumun huzuru ve barışı için hiçbir ayırım gözetmeden birlikte hareket ettiklerini şuan için ben müşahade edebiliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız