SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaş 'Faturanın İzahını' İstiyor!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "bilgisayar program" değişikliği gerekçesiyle 2 ayı aşkın süreden sonra evlere gönderilen "yüklü" faturalar, vatandaşın tepkisine ve sorularına yolaçtı. Bu arada, sık sık meydana gelen su arızalarının "büyük" çaplı sonuncusu da dün gece ve Pazartesi öğleye kadar kent merkezindeki birçok bölgede etkili olurken, su kesintisinin arkasından musluklardan akan "çamurlu su", vatandaşlara, "Faturalarımızda yer alan ve su bedelinin 5'te 1'i dolayında olan 'atık su bedeli' dedikleri, musluklarımızdan akıttıkları çamurlu suyun bedeli olsa gerek!.." dedirtti.

YÜKLÜ FATURALAR..
Malatya Belediyesi MASKİ Müdürlüğü, içmesuyu sayaçlarını ayda bir okutup fatura gönderirken, 2 ayı aşkın bir zamanda fatura gelmeyen abonelere, geçtiğimiz hafta "yüklü" faturalar gelmeye başladı.

Belediye Meclisi'nde de konu gündeme getirildiğinde, "bilgisayar program değişikliği" gerekçesiyle izah edilen fatura gecikmesiyle "kabaran" faturalar, belediyenin 2 aylık su bedeli ve uygulamakta olduğu "kademeli ve zamlı tüketim bedeli" uygulaması nedeniyle "haksız alacak çıkarıldığı" iddialarına yolaçtı.

Malatya'da suyun gereksiz yere sarfedilmesini engellemek amacıyla, su bedeli kademeli tüketim miktarlarına göre düzenleniyor. 20 tona kadar olan tüketim için ton başına daha düşük, 20 tondan sonraki her 10 ton için daha yüksek bir bedel talep edilmesine ilişkin uygulama olduğunu ifade eden bazı vatandaşlar, "Bir ay yerine iki aylık fatura düzenleyince, otomatikman kademeli tüketim fiyatlandırmasının devreye sokulduğunu, bunun için fatura bedellerinin yükseldiğini zannediyoruz. Bu konuda endişelerimiz var ve belediyeden açıklama bekliyoruz. Ayrıca, faturalardaki '800 bin lira Sayaç Okuma Bedeli'ni anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu adeta 'sorma ver' parası.. 150 bine yakın abone olduğu düşünülürse, her ay vatandaştan 150 milyara yakın bir para böylece tahsil ediliyor. Eğer bu mantık doğruysa, para öderken de 'su tahsilat gideri' diye bir kalem eklesinler!.." diyerek tepkilerini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız