SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş.. Kanma!..'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, son günlerde Malatya'da da artan para (kontör) dolandırıcılığına karşı vatandaşları "kanmamaları" yolunda uyardı.

DİKKAT..
Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde ülke genelinde meydana gelen Para (Kontör) Dolandırıcılığı olaylarında artış olması üzerine, vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve bu tür dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla duyuru yapılması ihtiyacı oluşmuştur.

Sizi arayarak ;
Kullanmış olduğunuz cep telefonundan Emniyet görevlisi, Askeri rütbeli ve Hakim-Savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyleyerek;

Telefonunuz sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitini yapılabilmesi için para (kontör) göndermelerinin gerektiğini;

Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarının sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız, en yakın Banka Şubesine gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına ve hesap numaralarına para gönderin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz, devlet masrafları sana ödeyecek diyerek para talep eden;

Ayrıca ;

Cep telefonunuza “Ödül kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca “ Yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için para yatırmanız gerekli vb. gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmeyiniz ve en yakın kolluk birimine müracaatta bulununuz.

VATANDAŞLARIMIZ UNUTMAMALIDIRLAR Kİ HİÇ BİR KAMU GÖREVLİSİ VATANDAŞLARIMIZDAN BÖYLE BİR TALEPTE BULUNMAZ."

SON ÇARPILANLAR..
Bu arada polise başvuran E.Ş., telefonla arayan ve Asayiş Şubesi’nden olduğunu söyleyen birinin, babası adına 8 hat bulunduğunu, bu numaralardan terör ile ilgili bilgi sızdırıldığını belirtip, yapanların bulunması ve babasının suçsuzluğunun ispatlanmasını sağlayacakları sözleri üzerine şahsın verdiği telefona 285 liralık kontor gönderdiğini bildirdi ve dolandırıcıdan şikayetçi oldu.

58 yaşındaki K.B., kendini başkomiser olarak tanıtan birinin arayıp, kredi kartlarının dolandırıcılık şebekesi tarafından borçlandırıldığını, bu şebekenin çökertilmesi için para gönderilmesi gerektiğini söylediğini, şahsın verdiği hesaba toplam 2 bin 500 lira gönderdiğini, daha sonra dolandırıldığını anladığını polise söyledi.

29 yaşındaki K.Ö.Ö. adlı şahıs da, arayıp kendisini başkomiser olarak tanıtan birinin telefonuyla emniyet ve askeri birimlerin arandığını, hattın terör amaçlı kullanıldığını söylediğini, şahısların isim ve yerlerinin tespiti için kontör göndermesi gerektiğini söylemesi üzerine toplam 5 bin 140 liralık kontör gönderdiğini, sonra dolandırıldığını fark ettiğini bildirdi.

44 yaşındaki B.Ş. de telefonunu arayıp, kendisini polis olarak tanıtan birinin, telefonunun terör örgütü tarafından koplayanarak kullanıldığını, bu durumdan kendisini kurtarmaları için kontör yüklemeleri gerektiğini söylediğini, bunun üzerine 1.100 lira gönderdiğini, bir süre sonra dolandırıldığını fark ettiğini söyledi.

Polis bu olaylarla ilgili araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız