SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Katılımı' Programı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:16:59
'Vatandaş Katılımı' Programı
A- A+ PAYLAŞ
 
İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından kamu hizmetlerinde şeffaflığı ve halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin “Vatandaş Katılımı” konulu eğitim programıyla Malatya’da yapıldı. 
 
Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonu’nda 5-6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen “Vatandaş Katılımı” konulu eğitim programı, Malatya Belediyesi ve Kent Konseyi’nin, yapılan anketler aracılığıyla gerçekleştirilen ihtiyaç analizi çalışmasının sonuçlarına göre oluşturuldu. Türkiye’de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde benzer çalışmalar yürütmüş yabancı ve yerli uzmanlar tarafından verilen eğitimde vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımının önemi, katılımı sağlamanın yolları, kent konseylerinin nasıl daha etkin hale getirilebileceği ve tüm bu süreçlerde kullanılabilecek çeşitli yöntemler ve örnekler eğitim süresince katılımcıların etkin katılımı sağlanarak  tartışıldı. 
 
2 gün süren eğitim programı, Malatya Belediyesi yöneticileri, Kent Konseyi yöneticileri ve üyeleri, mahalle muhtarları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile STK temsilcileri gibi çeşitli grupları bir araya getirdi.  
 
Eğitimin birinci gününde projenin ikinci bileşeninden sorumlu Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Anke Ruige ile Eğitim Uzmanı Pavel Micka katılımcılık konusunda teorik bilgiler ve uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı. Eğitimin ikinci gününde ise Eğitim Uzmanı Sezin Üskent ve Pavel Micka katılımcılara, kent konseylerinde kurumsal yapı, plan ve toplantılarda müzakere yöntemleri gibi konularda  bilgi ve deneyimlerini aktardı.  
 
Stratejik Yerel Yönetişim Projesi, demokratik yönetişimin hayata geçmesi; şeffaf, hesap verilebilir ve vatandaşlara etkin hizmet sunan yerel yönetimlerin oluşması, halkın karar alma süreçlerindeki katılımının artması konularında katılımcı analitik araçlar geliştirmek ve araçların kullanımını özendirmek için geliştirilmiş bir proje. Projenin amacı, yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetimi güçlendirmek için yerel yönetimlerin kapasitesini iyileştirerek, Yerel Yönetim Reformu’nun kapsamını genişletmek olarak açıklandı.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız