SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Katkısına Önem Veriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da İl Genel Meclisi'nin Mart ayı üçüncü toplantısı yapıldı. Toplantıya ayın konuğu olarak Hekimhan İlçe Kaymakamı Tülay Baydar katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda düzenlenen ve Bekir Çelik'in başkanlığında yapılan toplantıda, gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıya ayın konuğu olarak katılan Hekimhan İlçe Kaymakamı Tülay Baydar, ilçe hakkında bilgiler verdi. Baydar, yaptığı konuşmada, demir, nikel, krom, toryum ve altın gibi madenlere sahip Hekimhan'da, kayısıya alternatif olarak da ceviz ve kiraz üretiminin yaygınlaştırılması için çaba gösterdiklerini belirtti.

Avrupa Birliği hibe fonundan sağlanan kaynakla, 18 - 35 yaş arasındaki 100 çiftçiye eğitim vereceklerini kaydeden Baydar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışmaları kapsamında Sosyal Riski Azaltma Projesi çerçevesinde üretime yönelik çalışmalar yaptıklarını, istihdam oluşturmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Baydar, hayvancılık ve meyvecilik projelerinin de vakıf destek kapsamına alınması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Devlet Hastanesi'nde uzman ve pratisyen hekim, bazı okullarda da branş öğretmen sıkıntısı çekiyoruz. Devlet vatandaş katkısı ile yapılan hizmetlere önem veriyoruz. Çünkü, hizmetlere vatandaş katkısı olursa korunması da kolay oluyor. Böylece, programa alınması beklenilmeden hizmet daha çabuk gelmiş oluyor. Gerek Yazıhan ve gerekse Hekimhan'da meraların kullanılması konusunda ihtilaflar yaşanıyor. Bu konuda hukuki sorunun adli mercilerce çözülmesi lazım. Biz kanun ne diyorsa onu yapıyoruz. Merayı kullanmak isteyenler kirasını ödeyip öyle kullanabilecek.”

Baydar, ilçede bulunan madenlerin özel şirket kanalıyla işletilmesine Mayıs ayında başlanacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız