SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Kimi Rahatsız Etti?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:04:30
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü’yü anma etkinliğinde, anıt alanının ablukaya alınmasını ve alana girmek isteyen vatandaşlardan davetiye istenmesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu. Ağbaba, önergesinde “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanlarından, Lozan fatihi, Malatyalı İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümündeki anma etkinliğine katılmak isteyen vatandaşların niceliksel çokluğu, kimleri, hangi gerekçe ile rahatsız etmiştir?”ifadelerine yer verdi.

İsmet İnönü’nün 41. Ölüm yıldönümünde Malatya’da çelenk sunumu esnasında yaşanılan gelişmeler ülke gündeminde de yer buldu.Basın yayın kuruluşlarının gündeme getirdiği konunun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Ağbaba önergesinde  “İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü vefatının 41. yılında Malatya'da da düzenlenen etkinliklerin İnönü Anıtına çelenk sunma bölümünde törene katılmak isteyen vatandaşlar tören alanına alınmamış, programa katılmak isteyen vatandaşlardan davetiye istenmiştir.”ifadelerine yer verdi. 

DAVETİYE KİME, KİM TARAFINDAN GÖNDERİLDİ?

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Ala’ya “Resmi Bayramlar ve anma günlerinde anıta çelenk sunulması programına protokol dışında  katılacaklar önceden mi belirlenmektedir? Bu kişilere davetiye  gönderilmekte midir? İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün  vefatının 41. Yıldönümü’nde Malatya’da düzenlenen anma  programının İnönü Anıtına çelenk sunma bölümü için kimlere, kim tarafından davetiye gönderilmiştir? Bu davetiyenin örneği var mıdır?İlgili davetiye İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 29.06.2012 tarihli 2012/25 no’lu genelgesinin hangi maddesinde yer almaktadır? Vatandaşların Malatya şehir merkezi İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki anıt alanına girmeleri kimler tarafından, hangi gerekçe ile yasaklanmıştır? Konuyla ilgili emir veren yetkililer hakkında işlem başlatılması düşünülmekte midir?Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanlarından, Lozan fatihi, Malatyalı İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümündeki anma etkinliğine katılmak isteyen vatandaşların niceliksel çokluğu, kimleri, hangi gerekçe ile rahatsız etmiştir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız