SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Mağdur Oluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asansörlerin yıllık kontrolleri konusunu gündeme getirdi. 

Milletvekili Ağbaba, Malatya Belediyesi tarafından da asansörlerin kontrolü için bir firmayla anlaşıldığını belirterek, "Çıkarılan yönetmelik asansörlü binalarda yaşayan vatandaşları mağdur etmektedir" görüşünü savundu.

Ağbaba'nın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi metni şu şekilde:

"5 Kasım 2011 tarih 28106 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe’ istinaden Malatya Belediyesi 22.05.2012 tarihinde özel bir firma ile görevlendirme sözleşmesi imzalamıştır. Bu çerçeveden hareketle; ilgili sözleşmeye göre anlaşma sağlanan firma 4 katlı binadaki bir asansörün yıllık kontrolü (denetimi) için yıllık 150 TL+KDV, 10 katlı bina için 195 TL+KDV ücret istemektedir. Asansörün denetimi için belirlenen ücret hangi koşullar dikkate alınarak tespit edilmiştir. İllere göre denetim ücretleri ne kadardır? Malatya Belediyesi tarafından asansör denetimi işinin yapımı için kaç firma-kuruluş davet edilmiş, bu firma-kuruluşlar tarafından yıllık denetim ücreti olarak ne kadar teklif alınmıştır? Malatya Belediyesi’nin sözleşme imzaladığı firmadan daha düşük teklifte bulunan firma veya kuruluş var mıdır? Var ise neden bu teklifler değerlendirilmemiştir? TOKİ'nin Malatya’da inşa ettiği konutların asansörlerinin çok büyük bir kısmının denetimlerinde onlarca maddelik uygunsuzluk tespit edildiği belirtilmektedir. TOKİ tarafından yapılan apartmanların çoğunda asansörlerin insanların can güvenliğini tehlikeye atacak nitelikte imal edilmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Belediyeler tarafından asansörlü binalar için, normal binalara göre daha yüksek bedellerle ruhsat ve vergi işlemleri uygulanmaktadır. Ancak belediyelerin asansör kontrollerini kendilerinin yapmayıp firmalara havale etmesini sağlayan yasa ve yönetmelikler vatandaşları mağdur etmektedir. Geçen yıl çıkan yönetmeliğin ortaya koyduğu sıkıntılarla ilgili Bakanlığınıza ulaşan şikayetler var mıdır? Var ise nasıl bir işlem yapılmıştır?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız