SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Mağdur'

A- A+ PAYLAŞ

Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesi nedeniyle kapatılan sağlık ocakları yüzünden bazı belde ve köylerde vatandaşın mağdur olduğunu, buna bir örneğin de Darende'nin Ilıca beldesinde bulunduğunu belirten Saadet Partisi Gençlik Kolu Başkanı Mücahit Karabaş, olaya tepki gösterdi.

Karabaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aile hekimliği uygulamasına geçilmesi ile birlikte çoğu belde ve köylerde maalesef sağlık ocakları kapatılarak halkımız mağdur hale getirilmiştir. Buna en basit örnek olarak Darende ilçemizin Ilıca kasabasını gösterebiliriz.

Ilıca kasabası stratejik konum olarak çok önemli bir noktadadır. Taşımalı eğitimin merkezi konumundadır. Taşımalı eğitimde yaklaşık 20 köyümüze hizmet vermektedir. Buda demek oluyor ki Ilıca kasabasındaki sağlık ocağında yaklaşık 20 köye yakın köydeki vatandaşlarımızda faydalanıyordu. Ama maalesef aile hekimliği uygulaması ile birlikte ılıca kasabasındaki sağlık ocağı kapatılıp balaban kasabasına taşınmıştır. Balaban kasabası Ilıca kasabasına 20 km uzaklıkta. günerli köyü de ılıca kasabasına 20 km uzaklıkta. Yani Günerli köyünde bir vatandaşımız acil hastalansa en yakın sağlık ocağına gitmek için 40 km yol gitmek durumunda. Teknoloji çağını yaşadığımız bu çağda sanırım bu durum son derece vahimdir.

Biz buradan il sağlık müdürlüğüne seslenmek istiyorum. Lütfen Ilıca kasabasının bu stratejik konumunu göz önünde bulundurun. Ilıca kasabası ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlarımızı bu mağduriyetten kurtarın. Gerçektende orada yaşayan vatandaşlarımız bu karara çok tepkililer ve çok mağdur durumdalar. o vatandaşlarımızın sesine biran önce kulak verin ve Ilıca kasabası sağlık ocağını doktoru hemşiresi ve ambulansı nı iade ederek tekrar hizmete açın.

Biz Saadet Partisi olarak buradan bu çağrımızı yapıyoruz ve biz inanıyoruz ki il sağlık müdürlüğümüz bu çağrımızı dikkate alarak Ilıca sağlık ocağını tekrar hizmete açacaktır. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız