SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Sahip Çıkmazsa Boş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:34
A- A+ PAYLAŞ
Kent Konseyi ve Milli Eğitim'in işbirliğiyle düzenlenen "Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Konferansları" kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Yaşadığımız ortam ve yaşadığımız şehir ile ilgili bir bilinç oluşturmak istiyorsak gençlerden başlayarak bunu sağlamalıyız” dedi.
 
Kont Konseyi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:
 
"Malatya Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2012 yılını kapsayacak olan Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın sunumuyla başladı. Malatya’da Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincini oluşturmak adına bütün okullarda bu yıl Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci konulu sunumlar yapılacak. 
 
Projeye Malatya Anadolu lisesinde start verildi. Okul adına bir konuşma yapan müdür yardımcısı İhsan Çıtak projenin kentlilik bilincine büyük katkılar sağlayacağını ve ilk olarak okullarında bu çalışmanın başlatılmasının kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 
 
Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım yaptığı konuşmasında kentli insanın apartmanda, sokakta, trafikte, toplu taşıma araçlarında ve benzeri yerlerdeki hareketleri ile ilgili çok sayıda şikâyet duyduklarını bunun üzerine bu projeyi hazırladıklarını ifade etti. Ve bu sene okullarda yürütecekleri Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci konulu proje kapsamında ilk programı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın katılımıyla Malatya Anadolu Lisesinde gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirtti. Yıldırım, Belediye Başkanının gözünden kentle ilgili gördükleri hususların öğrenciler için önemli yerlere tekabül edeceğini, yaşanılan kentin bütün tarihi, kültürel, fiziki ve manevi değerlerine sahip çıkmak, onları koruyup kollamak, her imkân ve fırsatta bu değerlerin güçlenip yücelmesi için çaba ve gayret sarf etmenin önemine değindi 
 
Projenin ilk seminerinde öğrencilere hitap eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yaşadığımız ortam ve yaşadığımız şehir ile ilgili bir bilinç oluşturmak istiyorsak gençlerden başlayarak bunu sağlamalıyız” dedi. Çakır: “Biz belediye olarak ne kadar modern caddeler, yollar, parklar ve aydınlatmalar yaparsak yapalım, şehirde yapılan hizmete vatandaşımız sahip çıkmazsa sunulan hizmeti koruyanlar olmazsa bunların hiçbir önemi kalmayacak ve her şeyin boşa gittiği ve boş yere masraf edildiği görülecektir” dedi. 
 
Ahmet Çakır, toplu taşıma araçlarında, park ve bahçelerde sunulan hizmetin yıpratılmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, kent kültürü ve kentlilik bilincinin oluşmasında bütün kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin ve özellikle eğitim camiasının bu anlamda bu konuları sürekli işlemeleri gerektiğini vurguladı.  
 
 
Kent Konseyinin bu projesini önemsediklerini söyleyen Başkan Ahmet Çakır, Kent Konseyi’nin bu çalışmayla önemli bir toplumsal projeye daha imza atıldığını belirterek, bundan sonra diğer okullarda daha detaylı olarak devam edecek söz konusu proje ile belli bir bilincin kazanılmış olacağına inandıklarını, toplumsal kurallar, çevre, şehir içi davranış şekillerinin daha detaylı anlatılacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Sohbet ortamında geçen sunumun ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi. 
Malatya Kent Konseyi Malatya’da Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincini oluşturmak adına bütün ortaöğretim okullarında bu yıl Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci konulu sunumlar yapmakla berber ayrıca Kent Kültürü konulu, kitap, broşür, tanıtım filmi hazırlamayı da planlıyor." 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız