SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Şoka Girmiş'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Kiltepe'deki yangına geç gittiği iddiasıyla itfaiye ekibine yapılan saldırıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi ve açıklamalarda bulundu.

Acar'ın basın toplantısındaki açıklamalarına ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, 07.06.2010 tarihinde Kiltepe Mahallesinde meydana gelen yangın ve sonrasında yaşananlar ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

08.06.2010 Salı günü düzenlenen basın toplantısında İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Belediye İtfaiye Ekiplerinin çok kısa süre içerisinde olay yerine intikal ettiğini, ancak, yola park etmiş olan bir servis otobüsünün yolu kapamış olması nedeniyle bir üst sokaktan dolanarak yangına müdahale edildiğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını ve araçlarını park ederken, benzer durumlarda sıkıntı yaşanmayacak şekilde park yapmalarının doğru olacağını söyledi.

Yaşanan saldırı konusuna da değinen Hanifi Acar, “Evi yanan ve ekiplerimize saldıran Burhan KAYA isimli vatandaşımız, polise verdiği ifadesinde de itfaiyenin olay yerine geç gelmediğini ancak, yangından dolayı şoka girdiğinden bu uygunsuz davranışları yaptığını ifade etmiştir.

Oysa olay yerine geç gelindiği iddiası doğru değildir. İnsanın sıkıntılı anında zaman; insana uzun geldiğinen genelde itfaiyeciler Türkiye’nin her yerinde bu tür ithamlarla karşılaşabilmektedirler.

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz Malatyalıların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için bu güne kadar cansiparene çalışmış, bundan sonrada aynı şekilde çalışmalarına devam edecektir.

Bütün bu istenmeyen ve arzu etmediğimiz olaylara rağmen olayda can kaybının olmaması sevindiricidir.

Evi yanan değerli vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyor, saygılar sunuyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız