SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Takdir Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:07:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, partililerle birlikte Malatya İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata'yı makamında ziyaret etti.

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, ekip ruhu ile bir arada olduklarını belirterek, "Malatya'ya faydalı konularda kurumlarla güç birliği yaparak, Malatya'da daha iyi hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Bırakın sadece AK Parti birliğini Malatya'da seçilmişler olarak ortak çalışma yapıyoruz. Bu birlikteliğimiz Meclisimizde de gösteriyoruz. Neticesinde İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdare ile birlikte tarafından kırsalda yapılan hizmetler milletimiz ve vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Bu memnuniyetler bizlerin birlik ve beraberliğin göstergesi olarak aşağıdan yukarıya doğru yansıyor” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "Değerli İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve İl Genel Meclis üyelerimizin göreve geldikleri günden beri yaz kış demeden Malatya'nın kırsalında bulunan köylerini ve mezralarının dağını bayırını, deresini, düzünü gezerek buraların sorunlarını yerinde görerek yolsuz köylere yol, susuz evlere nasıl içme suyu götürebilirim mücadelesini vermektedirler. Bu konuda birçok çalışmalar yaptı. Bu gayretlerinden dolayı kendilerine ve ekibine sonsuz teşekkür ederim. 2002 yılı iktidarı Türkiye ile bütünleştiği andan itibaren KÖYDES Projeleri ile birlikte birçok proje hayata geçirildi. Bu projelere yaklaşık 4 sene içinde yaklaşık 240 milyon TL katkı sağlanmıştır. Bu arada Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte İl Genel Meclis Üyesi olan arkadaşlarımız görevlerine devam edecek. 2014'ten sonra burada edindiğiniz birikimlerle farklı zamanda, farklı yerlerde görev yapacaksınız diye ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

ET ÜRETİCİLERİNİ ZİYARET

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliğini de ziyaret eden Çalık, hayvan üreticilerinin Malatya MALET tesisinde hayvan kesimlerini yaptırabileceklerini söyledi.

Çalık, Malatya’da hayvan üreticilerinin sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, “Et ve Balık Kurumu canlı hayvan kesimleri için 15 TL fiyat belirlemişti. Malatya’da Et Balık Kurumu olmadığı için bir mağduriyet söz konusu idi. Et üreticileriyle yaptığımız toplantı da, üreticilerimiz Et ve Balık Kurumu’nun verdiği fiyattan dolayı teşekkür ettiler. Ama bunun yanında kesimlerin Malatya’da yapılmadığı, kesimlerin Elazığ ve Bingöl’de yapıldığı, ancak buralarda da mağduriyet yaşadıklarını kaydettiler. Konuyu gerekli yerlere ilettik. Ve Malatya’da mutlaka Et ve Balık Kurumu’nun kesim yapması gerektiğini ifade ettik. Daha sonra bir heyet kurarak, Sayın Bakanımızı ziyaret ettik. Netice itibariyle de bakanımız Malatya’da bir kesim yerinin kiralanması amacıyla gerekli talimatı verdi. Bizde MALET’in Malatya’daki yeni sahibi Fevzi Yiğit ile görüştük ve gerekli protokolleri yaptık. MALET, Et Balık Kurumu’nun verdiği fiyat üzerinden kesimleri yapacak, üste kalan tarafını da Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile üreticilerimiz karşılayacak” dedi.

Malatya’da 40 bin üreticiyi ilgilendiren bir çalışmanın başarıyla sonuçlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Çalık, “Kesimhanenin Malatya’da kurulmuş olması Malatya adına çok önemliydi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ise, “Et Balık Kurumu hayvan kesimlerini 15 TL olarak açıkladığı halde Malatya’da et kesimi yapılmıyordu. Üreticilerimiz hayvanlarını Elazığ ya da Bingöl’de kestiriyorlardı. Çoğu zamanda mağduriyet söz konusuydu. Sayın vekilimiz Öznur Çalık’a durumu ilettik ve bir görüşme yaptık. Yapılan çalışmalar sonucunda da Malatya’da kesimhane oluşturuldu. Üreticilerimiz açısından çok güzel bir çalışma yapıldı” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Erdemir de yapılan çalışmanın birçok üreticiyi yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek, üreticilerin bu çalışma sayesinde rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız