SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Uyanık Olsun'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, içme suyu borcu olanlar ile yapı kullanma ruhsatı olmadığı için daha pahalı olan inşaat suyu tarifesi üzerinden su kullanan aboneler için af düşünebileceklerini ancak bunun son bir af uygulaması olabileceğini söyledi.

Ahmet Çakır, müteahhitlerden aldıkları dairelere taşınan ancak yapı kullanma izni olmadığı için içme suyunun tonuna 85 kuruş yerine 2 lira 25 kuruş ödemek zorunda kalan vatandaşların ‘haksızlığa uğruyoruz’ şeklindeki şikayetleri üzerine yaptığı açıklamada, kesin olmamakla birlikte içme suyu ile ilgili son bir af çıkarabileceklerini söyledi.

Konu üzerinde çalışmaların başladığını söyleyen Çakır “Cezaya düşmüş içme suyu borcu ile yapı kullanma ruhsatı olmadığı için daha yüksek tarifede ödeme yapmak zorunda kalan vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için son bir af çalışması düşünebiliriz. Ancak böyle bir af çıkarsak bile bu son bir af olur. Af sürecinden sonra da içme suyu ile ilgili gerek usulsüz kullanım gerekse başka yanlışlıklara hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz ve ağır cezalar getireceğiz” dedi.

Vatandaşları, müteahhitlere karşı uyanık olmaları yönünde uyaran Çakır, “Gerçekten vatandaşımız daire alırken büyük mağduriyet yaşıyor. Yapı kullanma izni çıkarmadıkları için içme suyu bedelini inşaat aboneliği üzerinden ödemiş oluyor. Bu da tabi faturaların kabarık olması anlamına geliyor. Bence vatandaşlarımız daire satın alırken, yapı kullanma ruhsatı almadığı için dairenin fiyatı 115 bin lira ise buna 110 veya 105 bin lira ödesinler. Biz belediye olarak müteahhitlere bu konuda bir yaptırımda bulunamayız, ancak vatandaşımız daire satın alırken biraz uyanık olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız