SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Yardımcı Olsun'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nce, ilgili yönetmelik gereği asansörlerin periyodik denetimi için bir komisyon oluşturulduğu belirtilirken, durak başına 20 lira alınacak bu denetimlerde vatandaşların görevlilere yardımcı olması istendi.

Konuya ilişkin Malatya Belediyesi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından bir açıklama yapılarak, “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” ile ilgili bilgilere yer verilerek, asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasını temin etmek amacıyla yeni bir komisyon oluşturulduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği, her asansörün, hizmete alınmasını müteakip iki yıl sonra, devamında yılda en az bir kez yapının bağlı olduğu Belediyeler tarafından kontrolünün yapılmasını veya yaptırılmasını; Ayrıca yönetmelik yıllık kontrollerin asansörün bakımını üstlenen firma nezaretinde gerçekleştirileceğini öngörmektedir. Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde görevli konusunda bilgi sahibi Makine ve Elektrik mühendisleri tarafından bu kontroller yapılarak, asansörün can ve mal güvenliği yönünden işletilmesine engel bulunmadığını belirtir en az üç nüsha halinde raporun tanzim edilecek, hazırlanan raporun birer nüshası Belediyede, bakım yapan firma ve bina sorumlusunda muhafaza edilecektir.

Yönetmelik, asansörün can ve mal güvenliği açısından eksiklerinin giderilmesinden asansörün bulunduğu binanın yöneticisini, sorumlu tutmaktadır.

Kontroller neticesinde düzenlenen raporlar, belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden bina yöneticisi eli ile alınacaktır.

Belediyemiz, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan yapılarda, giderek artan ölçüde kullanılmaya başlanan asansörlerin periyodik kontrolünü sağlamak amacıyla bir komisyon oluşturmuş ve asansörlerin periyodik kontrolleri için görevlendirmiştir. Bu kontrol çalışmaları, standart ve yönetmelikler göz önüne alınarak belirlenen teknik kontrol esasları çerçevesinde yapılacaktır.

Asansörün kontrolü sonucunda, Belediyemizce düzenlenecek olan asansör kontrol raporunda varsa belirtilen eksik ve hataların bir an önce giderilmesi, öncelikle can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu gibi yönetmeliğin Belediyelere verdiği yükümlülükten dolayı yasal bir zorunluluktur. Eksikliklerin ve hataların giderilmediği takdirde, emniyet ve işletme yönünden asansörün işletilmesi sakıncalı olacağından kullanılmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında kanuni işlemler yapılacak.

Binalarda durak başına 20 TL alınacak olan kontrollerde, vatandaşlarımızın görevlendirilecek kontrol görevlilerine yardımcı olmasını bekliyoruz.

İlgili yönetmelik gereğince yapılacak bu hizmetin yerine getirilmesi sırasında vatandaşlarımızın göstereceği duyarlılık ve işbirliği için şimdiden teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dileriz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız