SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşa Ambulans Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:31:28
Vatandaşa Ambulans Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, ambulans kazalarında Türkiye ortalamasının üzerinde olduklarını bildirdi. 

Umay, 112 acil yardım hizmeti konusunda verdiği bilgide, “İlimizde 26 tane 112 istasyonu ile hizmet veriyoruz. Yeni gelen ambulanslarla iki yeni istasyon açtık. Biri Arapgir ilçemizde, diğeri ise Beydağı Konaklama Tesisleri’nde 112 istasyonları açtık. Gelmesini beklediğimiz 2 ambulans daha var. İhale süreci tamamlandı. İl Özel İdaresi kanalıyla iki ambulans alınıyor. Bu ambulanslar gelince iki yeni istasyon daha açacağız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 700 ambulans alma çalışmaları devam ettiğini bildiren Nail Umay, “Yılsonuna kadar 700 ambulans alınınca, ilimize de 8-10 tane verilmesini bekliyoruz. Yeni ambulanslar gelince, yeni istasyonlar da açacağız” dedi.

Ambulans kazaları hakkında da bilgi verip, sürücülerin siren çalan ambulanslara yol vermelerini isteyen Umay, şunları kaydetti:

“Ambulans kazaları ilimizde Türkiye ortalamasına göre yüksek. Şoförlerimiz 24 saat aralıksız hizmet veriyorlar. Dikkatleri dağılıyor. Uykusuzluk problemi oluyor. 24 saat her türlü vakaya en iyi hizmeti vermeye çalışıyorlar. Vakaya ulaşmak için ellerinden geldiği kadar hızlı gitme gayreti gösteriyorlar. Yol ve trafiğin durumu dikkate alıyorlar, ancak vatandaşlar yeterli dikkati göstermiyorlar. Ambulans kazalarının büyük çoğunluğunda karşı taraf kusurlu bulunuyor. Şoförlerimizden de kaynaklanan ufak çaplı kazalar oluyor. Vatandaşlar, yaz döneminde klima açtıkları için camları kapalı tutuyorlar. Müziğin sesini fazla açtıklarından ambulansın siren sesini duymaları engelliyor. Kavşaklardan geçerken, aynalardan iyi takip edip, kurallara uymalarını istiyoruz. Akşam saatlerinde siren çalmalarını biz de istemiyoruz. Bu da kaza oranını yükseltiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız