SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşa Dere Yatağı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:01:57
Vatandaşa Dere Yatağı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, şehir merkezinden geçen Derme Sulama Kanalı’nda akan dereyi vatandaşların üzerine tapulayınca DSİ’nin taşkın korumaya karşın ıslah çalışması yapamadığı ortaya çıktı.

DSİ’de yapılan toplantıda basın mensupları Meteoroloji’nin metrekareye düşen yağmur miktarı ile DSİ’nin şehir merkezindeki taşkın korumaya karşın önlem almaması ile ilgili sorularını AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, DSİ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy cevaplandırdı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile ilgili soruya cevap veren Çalık, “Meteoroloji Genel Müdürümüz ile görüşme yaptım. Genel Müdürümüze şunu söyledim: ‘Bize 15 tane istasyon kurdunuz ve 2 tane daha kurdunuz. Bu 17 istasyon ile beraber siz bizim Malatya’ya metrekareye düşen yağmurun miktarını söyleyemiyorsunuz?’ Diyor ki: ‘Mevcut alanlarımız içerisinde 4 kilometre ötesini tüm istasyonlar nereye kurarsanız kurun, ölçmekte zorlanıyor. Fakat genel bir değerlendirme yapıyoruz. Malatya’ya o gün ortalama düşen yağış 15 ile 20 litre arasında’ bana gelen resmi yazıyı size söylüyorum. Ben meteorolojiden şunu istiyor ve bekliyorum: Biz tarım arazisi bol olan ve geçimini tarımla sağlayan bir iliz. Dolayısıyla yağışı, doluyu, afeti ve bunlarla ilgili çıkacak problemleri mutlaka bize önceden bildirmesi gerekir” diye konuştu.

Çalık, şehir merkezindeki taşkın koruma çalışmaları ile ilgili olarak ise, “Haklı bir talep. Notlarımızı aldık. Projeleri kimisinde var, kimisinde yok. DSİ hemen çalışmalara başlayacak. Biz de Ankara’da gereken takibini yapacağız. Ben 3 taşkın korumaya karşın dördüncü talep olarak Sarıcıoğlu Mahallesi’ndeki eski mezarlığın orada bir deremiz var. O dereninde ıslahı ile ilgili olarak DSİ Bölge Müdürümüzün çalışma yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

DSİ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy ise “O dereyi ben gezdim. Orada bir sıkıntı var. Lisenin arkasındaki kısım. Dereyi gezdik, alanı inceledik. Belediye’nin imar planını aldık. Orada sıkıntı şu; dere yatağı tamamen tapulanmış. İmar Planı tadilatında imar planı yapılırken dere yatağı yerinin bırakılması gerekirken, şuanda dere yatağı sahipli. Dolayısıyla bizim projemiz hazır. Biz burayı ihale yapmak için Başbakanlık Genelgesi’nin ilgili maddesinde, ‘Belediye sınırları içerisindeki taşkın tesislerinin kamulaştırma işlemlerini belediye tarafından yapılması gerekir’ diye bir hüküm var. Biz bunu Malatya Belediyesi’ne yazdık. Belediye buna red cevabı vermiş. Belediye kamulaştırma yapmadığı sürece bizim burada çalışma yapmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız