SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşa Et Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Et ve et ürünü gibi çeşitli gıdaların denetimi konusunda vatandaşın 24 saat hizmetinde olan Alo Gıda 174 hattına vatandaşın şikayetlerini ihmal etmeden bildirmeleri istendi.

Malatya Tarım İl Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, et ve et ürünlerinin denetimi konusunda, yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüz Kontrol Şube Müdürlüğü elemanları denetimleri cumartesi, pazar ve bayram günleri dahil her gün eksiksiz bir şekilde yapmaktadır. 5179 sayılı kanuna aykırı hareket eden işyerleri hakkında aynı kanunun 29. maddesine göre 250 TL'den 10 bin TL'ye kadar varan para cezaları verilmekte ve işyeri faaliyetten men edilmektedir. Et ve et ürünlerini üreten ve satışını yapan işyerlerinin 5179 Sayılı Kanuna uygun hareket etmeleri hem kendileri hem de gıda maddelerini tüketen halkımız için çok önemlidir. Türk Gıda Kodeksinde yer alan et ve et ürünlerinin ambalajlanması, satışa sunulan her gıda maddesinin ambalajında etiket bulundurulması zorunludur. Gıda maddesini tüketen vatandaşlarımızın da bu etiketlere dikkatlice kontrol etmeleri, etiket bilgilerinde 'Üretim izin tarihi ve sayısı, sicil numarası veya ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısı ile son tüketim tarihinin' bulunup bulunmadığına dikkat etmelidirler. Gıda konusunda şikayeti olanlar Alo Gıda 174 hattına şikayetlerini ihmal etmeden bildirmelerini istiyoruz” dedi.

"Et ve et ürünleri üretim tesisleri işleten tesis sahipleri tesislerini yeni yönetmelik hükümlerine uygun hale getirmek zorundadırlar. Aksi takdirde denetim esnasında bu yanlışlıklar tespit edilecek ve haklarında yasal işlem yapılacaktır. Özellikle kasaplar sadece müşteri talebi sırasında kıyma et hazırlamalıdır. Kasap ve et ürünleri satışı yapan işyerleri üretim izni olan işyerlerinde ambalajlı ve etiketli olarak soğuk zincire de riayet ederek hazır kıyma, taze et ve diğer et ürünlerinin satışa sunarlar" diyen Aytekin, açıklamasının son bölümünde şunları belirtti:

"Et denetiminin düzenli bir şekilde yapılmadığı ve denetim hizmetlerine yönelik yasaların istenen şekilde uygulanmadığı ülkelerde değerli, pahalı ve sağlıklı hayvan etleri çok az değerli etlerle ve hasta hayvanların etleriyle değiştirilebilmekte bazı kasaplar ise hasta ve düşük kaliteli hayvan etlerini çok ucuz fiyatlarla alıp bunlardan habersiz olan tüketicilere kaliteli et diye yüksek fiyatlarla satmakta, tüketicilerinin sağlığına zarar veren hastalıkların yanında onların aldatılmasına sebep olmaktadır. Bütün bu nedenlerden dolayı et ve et ürünlerinin muayene ve denetim hizmetlerinin aksatılmadan sürekli olarak yapılması toplum sağlığı açısından çok önemli olup bu önem gün geçtikçe artmaktadır."

Aytekin, et ve et ürünü gibi çeşitli gıdaların denetimi konusunda vatandaşın hizmetinde olan Alo Gıda 174 hattının vatandaşın 24 saat hizmetinde olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız