SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaşa Hayır Demeyelim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:12
A- A+ PAYLAŞ

Yatırımcı kuruluşların yatırımlarının değerlendirildiği 2015 yılı İl Koordinasyon Kurulu 2.Dönem toplantısı, Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.  

Battalgazi Belediyesi Salonu’nda yapılan toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü,  İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, MTA Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, TEİAŞ, AKSA Fırat İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, DDY Bölge Müdürlüğü ve İller Bankası Bölge Müdürlüğü ve 1. OSB Müdürlüğü yetkilileri katılarak kurumlarının yatırım faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. 

“9 sektörde 328 proje ”

Toplantının başında Malatya’nın 2015 yılı yatırım programına ilişkin genel bilgiler veren Vali Süleyman Kamçı, belediye yatırımları hariç, Malatya’nın yatırım programında 9 sektörde 328 projenin yer aldığını söyledi.  Bu projelerin toplam tutarının 3 milyar 574 milyon 917 bin TL olduğunu kaydeden Vali Kamçı, söz konusu projeler için 2015 yılında 443 milyon 400 bin TL ödenek ayrıldığını belirtti.  Kamçı, “Toplamda 35 milyon 223 bin TL harcama yapılarak yüzde 8 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” dedi. 

“Belediyelerin 49 projesi var”

Belediyelerin 2015 yılı programında 49 projesinin yer aldığını ifade eden Vali Kamçı, yatırımlara ilişkin verdiği bilgiler şöyle:  

“2015 yılı programında belediyelerimizin 49 projesi bulunmaktadır. Bu projelerin tutarı 167 milyon 638 bin TL, 2015 yılı ödeneği 70 milyon 445 bin TL, yıl içinde yapılan harcama miktarı ise 25 milyon 244 bin TL olup, yüzde 36 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 

Genel olarak  (Belediye yatırımları dahil) ilimizin 2015 yılı yatırım programında yer alan toplam 377 projenin tutarı 3 milyar 742 milyon 556 bin TL, 2015 yılı ödeneği 513 milyon 845 bin TL’dir. Yatırım projelerine 2015 yılı Mart ayı itibariyle 60 milyon 467 bin TL harcama yapılarak yüzde 12 oranında nakdi gerçekleşme kaydedilmiştir. 

2015 yılı yatırım döneninin henüz başında bulunmamız nedeniyle yatırımcılarımızın nakdi ve fiziki gerçekleşme oranları doğal olarak düşük seviyede bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte yatırım sezonu ile birlikte yatırım gerçekleşmeleri daha hızlı bir şekilde sağlanacaktır. 

2015 yılı yatırım programında yer alan toplam 377 projemizin 31’i tamamlanmış, 199 proje devam etmekte, 122 proje ihale aşamasında ve 25 projeye de henüz hiç başlanmamıştır.

2015 yılı yatırım projelerinin sektörel dağılımı şu şekildedir: Projelerin 57’si eğitim, 153’ü diğer kamu hizmetleri (36 proje belediyelerin), 68’i tarım, 55’i ulaşım, 16’sı sağlık, 18’i turizm –kültür, 3’ü enerji, 5’i imalat ve 2’si madencilik sektöründe yer almaktadır.

En fazla ödenek Milli Eğitime

2015 yılı yatırım ödenekleri kuruluşlar bazında kıyaslandığında; Milli Eğitim Müdürlüğünün 100 milyon 938 bin TL ödenekle en fazla ödeneğe sahip olduğu görülmektedir. Ödenek büyüklüğü açısından İnönü Üniversitesi 71 milyon 487 bin TL ile ikinci sırada yer alırken DSİ Bölge Müdürlüğü 54 milyon 868 bin TL yılı ödeneği ile üçüncü sırada yer almaktadır.

2015 yılı yatırım ödeneklerinin miktar ve oran olarak sektörel dağılımı ise şu şekildedir:

Eğitime 176 milyon 298 bin TL (yüzde 34), diğer kamu hizmetlerine 138 milyon 918 bin TL (yüzde 27), tarıma 69 milyon 209 bin TL (Yüzde 14),  ulaşıma 63 milyon 370 bin TL (Yüzde 12), sağlığa 55 milyon 821 bin TL (Yüzde 11), diğer sektörlere  (turizm-kültür-enerji-imalat-madencilik)  (yüzde 2) ödenek tahsis edilmiştir. 

Vali Süleyman Kamçı’nın verdiği bu bilgiden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), İller Bankası, Doğa Koruma ve Milli Parklar, MTA, Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra daire müdürlükleri, 2015 yılı yatırım programına ilişkin sunular yaptı.

Vali Kamçı: Şunu-bunu yapın dememe gerek yok

Toplantının sonunda daire müdürlerine yönelik bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı, vatandaşın hizmetinde olduklarını, bu bilinçle hizmet etmelerini istedi.  Vatandaşa güler yüz gösterilmesini isteyen Vali Kamçı, “ Ben sizlere vali olarak mesainize ‘devam edin, şunu yapın, bunu yapın’ dememe gerek yok. Sizler zaten görevinizin en iyi şekilde bilincindesiniz. Bizler kamu kurumlarının amirleri ve yetkilileri olarak vatandaşın hizmetinde olan kişileriz.  Vatandaşımıza hayır demeyelim. Yapılmayacak bir işi dahi yapmadığınızda bunu neden yapamadığınızı gerekçeleriyle ve uygun bir dille anlattığınızda vatandaş bundan memnuniyet duyar. Güler yüzlü, hoş görülü olmak, bir işin neden olmayacağını uygun bir üslupla, uygun bir dille izah etmek gerekiyor. Bunu yaparken de kamu kurum ve kuruluşlarının otoritesine de rencide etmeyecek şekilde bu görevi yapmak zorundayız” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız