SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşa Polis Soruldu Ve..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan 'Polis - Halk İlişkileri'yle ilgili 14 sorunun yeraldığı anketin sonuçları İlçe Emniyet Müdürü Ömer Kılıç tarafından açıklandı.

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Kılıç, " Kaymakamlık makamının olurları ile "Toplum Destekli Polislik" anlayışının geliştirilmesi, polisin suç ve suçlular ile mücadelesinde polis-halk ilişkilerinin ve ilçe emniyet müdürlüğümüzün hizmetlerinin vatandaşlarımız tarafından değerlendirilmesi amacıyla halkımıza yönelik olarak 24.01.2008 günü yapılan polis-halk ilişkileri anketi sonuçlarında halkımızı daha iyi anlamaya başladık" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Kılıç daha sonra anket sonuçlarını özetle şöyle belirtti:

"Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü "Toplum Destekli Polislik projesi kapsamında Polis - Halk İlişkileri" ni içeren anket 14 sorudan meydana geldi. Ayrıca ankette yer alan sorular dışında görüş, öneri ve sorunlara yönelik bir bölüm daha oluşturuldu. Polis - Halk İlişkilerinden ne anlıyorsunuz ? sorusuna halkın yüzde 59,15'nin karşılıklı dayanışma ,yüzde 36,85'nin halkın sorunlarını çözme ve yardım, yüzde 2'nin duyurma, bilgi verme, yüzde 2' nin karşılama, ağırlama cevabı verdi. Polis ile iletişim kurmada zorluk çekiyor musunuz? sorusuna ise halkımızın yüzde 2,70'inin her zaman, yüzde 28,20'nin ara sıra, yüzde 65,10' nunun hiçbir zaman, yüzde 4'ünün kararsızım cevabını verdi. Yine polisin görevini yaparken yeterince tarafsız olduğuna inanıyor musunuz? sorusuna yüzde 50,65'inin her zaman, yüzde 27,65'nin ara sıra, yüzde 12,45'inin hiçbir zaman, yüzde 9,25'nin kararsızım cevabını veren vatandaşlarımız "Toplum Destekli Polislik" kavramından ne anlıyorsunuz ? sorusuna ise yüzde 29,60'nın halkla dayanışma halinde polislik, yüzde 8,60'nın poliste halktan biridir, yüzde 26,50'nin suç ve suçla mücadelede halkın desteği şarttır, yüzde 35,30'nun hepsi şeklinde cevaplandırdılar"

Bu anketin, polis hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine ışık tutacağına dikkat çeken Kılıç, "Toplum Destekli Polislik" kapsamında "Polis- Halk İlişkileri"nin yeniden gözden geçirilmesine katkıda bulunacaktır. "Toplum Destekli Polislik" anlayışının halkımızca da benimsendiği, olaylara tanıklık yapılmasında ve polise yardımcı olunmasında, polis - halk iletişiminde ve hizmet memnuniyetinde olumlu düşüncelerin oluştuğunu memnuniyetle gözlemlemiş olmaktayız"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız