SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Vatandaşa Sürekli Verin Diyorsunuz..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı son toplantısında, Bilgi Edinme Yasası kapsamında bilgi ve belge isteyen vatandaşlardan yasa gereği ücret alınması hakkındaki konu görüşülürken, muhalif üyelerden eleştiri geldi. MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Torun, belediye olarak hep vatandaştan istendiğini, bu anlayışın bırakılması gerektiğini savundu.

İKİNCİ OTURUM..
İlk oturumunu geçtiğimiz Çarşamba günü yapan ve gündem dışındaki tartışmaları nedeniyle kamuoyunda yankı bulan Belediye Meclisi, Temmuz ayının ikinci ve son oturumunu Belediye Başkan Vekili Muharrem Çamurlu başkanlığında yaptı.

Meclisin ilk oturumunda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen Bilgi Edinme Yasası kapsamında bilgi ve belge isteyen vatandaşlardan yasa gereği ücret alınması hakkındaki teklif görüşülerek; Plan Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda, bilgi ve belge isteyen vatandaşlardan kendilerine verilecek dökümanların ilk sayfası için 4 YTL ilk sayfadan sonra verilecek her sayfa için 1 YTL ücret istenmesine, ayrıca posta ücreti ve pul ücretinin de bilgi isteyen kişi ve kuruluştan tahsil edilmesine karar verildi.

Yine geçtiğimiz toplantıda Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Belediye otobüslerinin önüne asılacak reklam içerikli bez afişlerin ihale edilerek kiraya verilmesi hakkındaki gündem maddesi de görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda; 150x100 cm ebadındaki bez afişlerin günlük 2 YTL başlangıç fiyatı ile ihaleye çıkarılmasına karar verildi.

"VATANDAŞTAN HEP İSTENİYOR..."
MHP’li Meclis üyesi Mehmet Torun; “Vatandaşa sürekli verin diyorsunuz, Belediyenin artık bu anlayışı bırakması gerekir. Malatya Belediyesinin bilgi satmaktan ziyade, bilgi almaya gereksinimi var. Belediye olarak hep vergi istiyoruz. Belediye olarak bilgiyi üretecek bir AR-GE (araştırma-geliştirme) birimi oluşturulmasını öneriyoruz” dedi.

KONUTTAN SAĞLIK ALANINA..
Gündemde bulunan İmar konuları arasında; Tekel Fabrikasının arka kısmında bulunan Niyazi Mah. 1903 Ada 7 No’lu parselin konut alanından çıkarılarak Sağlık alanına dönüştürülmesi, Müstakilleştirme, Ada çizgisinin kaldırılması, yapılan şuyulandırmalarda yapılan haksızlıkların giderilmesi kabul edilirken, konut alanının ticari alana dönüştürülmesi ve kat artırım talebi kabul edilmeyerek karara bağlandı.

RUHSATSIZ OTELE YANIT YOK..
Belediye Meclisi'nin Çarşamba günkü oturumunun gündemi dışında konuşulan, Çevreyolu Adliye Kavşağı Akpınar tarafındaki bir otelin "Yapı Kullanma İzin Belgesi"nin dahi olmamasına rağmen, "3 yıldızlı" otel olarak hizmet verdiği yolundaki iddiaların dile getirilmesine rağmen, o toplantıya verilemeyen yanıt, ikinci oturumda da yoktu. Konuyu gündeme getiren ve belediyeden yanıt soran da olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız