SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaşı Teşvik Ediyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya ekonomik katkı sağlayacak çalışmalar bir bir artarken, bu konuda meyve bahçesi tesisi sayısının günden güne arttığı, hayvancılık konusunda da önemli çalışmalar yapıldığı bildirildi. TEKEL depolarında konfeksiyon üretilmesi için de müracatların alınmaya başladığı belirtildi.

Vali Ulvi Saran, Malatya'ya ekonomik katkı sağlayacak bazı çalışmalar hakkında bilgi verirken,

"Malatya'da gerileyen hayvancılık kapasitesini arttırmak için et ve süt üreticiliği konusunda çalışma yaptık. Birçok yatırımcıyı davet ettik. 10 bin dönüm arazi tahsis ettik. 10 bin dönüm arazi tahsisiyle birlikte ortalama 10 bin baş et ve süt baş hayvanı yetiştirilmeye başlanacak. Tesisleri kuracak vatandaşlaran ancak biz yüzde 40 arazi tahsis ettik. Yüzde 60 ise ya vatandaşlardan kiralamalarını, ya da vatandaşlara tohum vererek onlara ektirmelerini istiyoruz. Böylece kaba yem üretmelerini de teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayısı dışındaki meyve bahçelerinin artması için geçen yıl başlattıkları çalışmaların bu yıl da devam edeceğini söyleyen Vali Saran, "Meyve yetiştirecek üreticilerin de masrafların yarısını karşılıyoruz. 650 civarında meyve bahçesi tesis ettik. Bunu bin'e tamamlamayı hedefliyoruz. Böylece, halkımızın ekonomik kalkınmasına ve ilimizin gelişmesine katkıda bulanacaktır" dedi.

KONFEKSİYON ÜRETİLMESİ İÇİN MÜRACATLAR BAŞLADI
Bu arada, konfeksiyon üretiminin arttırılıp, böylece istihdam ve ekonomiye katkı sağlanması konusunda da bilgi aktaran Vali Saran, "TEKEL depolarını özelleştirme idaresinden aldık. İstihdam açığını kapatmak ve yeni istihdam alanları oluşturmak üzere konfeksiyon imalatçılarına tahsis edilmesini tamamladık. İstanbul ağırlıklı olmak üzere Malatya kökenli iş adamları konfeksiyon üretmek üzere buraları tahsis ettik. Çağrımızı yaptık. Müracatları alıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız