SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vatandaşın Polisiye Mali Halleri!..

A- A+ PAYLAŞ

Sahte bono düzenleme iddiası.. “Borcunu ödemezsen çocuklarını kaçırırım”.. “Oğlunu ölümden beter ederim”.. “Borcu yoktur senedi imzalattı”... Bunlar, son 3 günde Malatya'da polis raporuna geçen şikayetlerdeki iddialar..

Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 55 yaşındaki M.S., açık kimliğini bilmediği Ö.F.H. ve İ.D. adlı şahısların, kendi adına sahte bono düzenleyip, kendisini borçlu gösterdiklerini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Polis iki şahsı arıyor..

Fırat Mahallesi’nde oturan 32 yaşındaki B.Ö. adlı şahıs, Beydağı Polis Merkezi’ne gelerek, yaklaşık bir yıl önce işyerinde kısa bir süre çalışan 32 yaşındaki Ö.S. adlı şahsın, “Okuldan çocuklarını kaçırırım” diyerek, borcu olmadığı halde kendisinden karşılıksız para istediğini öne sürdü. Yakalanan Ö.S., suçlamayı kabul etmedi ve B.Ö.’nün kendisine 1.500 YTL borcu olduğunu öne sürdü.

Yıldıztepe Mahallesi 10. Sokakta 20.00 sıralarında meydana gelen olaya polis müdahale etti. Olayla ilgili olarak ifadesi alınan 44 yaşındaki G.Y. adlı kadın, alacak verecek anlaşmazlığı yüzünden, kendisini telefonla arayan H.D. adlı şahsın, “Seni ve oğlunu ölümden beter ederim” diyerek, tehdit ve hakarette bulunduğunu öne sürdü. H.D., V.K. ve yanında bulunan iki şahsın, 17 yaşındaki oğlu M.Y.’nin önünü kesip, diğer oğlu 29 yaşındaki R.Y.’yi sorduklarını öğrendiğini, H.D. ve V.K. adlı şahıslardan şikayetçi olduğunu söyledi. Polisin yakaladığı 58 yaşındaki V.K., suçlamayı kabul etmeyip, R.Y.’den alacağı olduğunu iddia etti. Polis, Elazığ’da olduğu belirlenen H.D. adlı şahsı yakalamaya çalışıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran 73 yaşındaki H.S., 2003 yılında İnönü Caddesi’nde E.G.’ye ait işyerinden televizyon aldığını, daha sonra televizyona karşılık verdiği senedin parasını işyerinde çalışan 45 yaşındaki B.Y.’ye ödediğini, işyeri sahibinin işyerinde bulunmaması nedeniyle senedi alamadığını, bir süre sonra borcunu ödemediği gerekçesiyle evine icra geldiğini, iki şahıstan şikayetçi olduğunu söylerken, ifadeleri alınan iki şahıs suçlamayı kabul etmediler.

Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 25 yaşındaki Ö.K., saat 18.50 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi’ndeki işyerine gelen tanımadığı bir şahsın, tehdit yoluyla boş bir kağıda “H.A.’nın bana borcu yoktur” şeklinde bir yazı yazdırarak kendisine imzalattırdığını, daha sonra olay yerinden bir otoyla uzaklaştığını bildirdi. Polis, şahsın uzaklaştığı belirtilen aracın plakasını saptarken, H.A. adlı şahsı da “Zorla Evrak İmzalatmak” suçlamasıyla arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız