SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaşın Yüzde 80'i Memnun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:00:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da vatandaşların kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan ankette, halkın yüzde 80'inin Malatya'da yaşamaktan memnun oldukları sonucunun elde edildiği açıklandı.

Kent Konseyi'nin bu çalışma ile ilgili olarak düzenlenen sonuç toplantısına ilişkin basın açıklaması şöyle:

"Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile İçişleri Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatya Kent Konseyi’nin imza ve işbirliği ile stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında Malatya da vatandaşların kurum ve kuruluşlara yönelik memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılan vatandaş karnesi çalışmasının anket sonuçları açıklandı.

Malatya Belediyesi Beydağı Toplantı Salonunda düzenlenen programa Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, Proje Koordinatörü Sadun Emrealp,  Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, M. Fatih Güven, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Kavuk, Resmi Kurum Müdürleri, Belediye Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, mahalle muhtarları ve ev sahibi olarak Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım katıldı.

Programın ilk oturumunda Proje Koordinatörü Sadun Emrealp yaptığı konuşmada stratejik yerel yönetişim hakkında ve süreci ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Son birkaç yıldır yerel yönetim reformu kapsamında İçişleri Bakanlığının önemli çalışmalar yaptığını ve özellikle belediyelerin güçlendirilmesi anlamında çalışmalar yürüttüğünün altının çizdi.

Vatandaş Karnesi anket çalışması ile Malatya’da yaşayan vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları hizmet memnuniyetini ölçmek olduğunu ve kentin yaşam kalitesini yükseltmek için yapılan çalışmalardan halkın duruma genel bakışını değerlendirmek olduğunu söyleyen Emrelap, bu durumda yöneticilerinde yapılan şikâyet ve memnuniyetlere bağlı olarak eksikliklerini daha yakından görme imkanına kavuştuklarını belirtti.

Malatya Kent Konseyi’nin önemli bir çalışma yaptığını vurgulayan Emrealp, “ Malatya Kent Konseyi’nin katılımcı ve kucaklayıcı bir çizgisinin olması Malatya için büyük bir avantajdır. Bu kapsamda Kent Konseyi Başkanına ve Genel Sekreterliğe teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, Vatandaş Karnesinin  amacının Malatya için yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından nasıl algılandığını görmek olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerde katılımcı yönetim anlayışı içinde şeffaf yönetim ve sorgulayıcı yönetimin çok önemli olduğunu belirten Çakır, Malatya için hizmet yapanların ve yatırım yapanların denetlenmesi anlamına geldiğini söyledi.

Vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve mevcut sorunlarını çözmek anlamında belediyeye çok büyük işlerin düştüğünü belirten Çakır, anketler neticesinde kendilerini sorgulayabileceklerini ve eksikliklerini rahatlıkla görebileceklerini belirtti.

Vatandaş Karneleri ile kurumların eksikliklerini görmesi ve birbirlerini tanımaları anlamında çok önemli olduğunu belirten Çakır, düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vatandaş Karnesi sonuçları ile ilgili sunum yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım Vatandaş Karnesi çalışmalarında destek veren proje koordinatörü Sadun Emrealp’e, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Malatya Eski Valisi Doç. Dr.Ulvi Saran’a ve İnönü Üniversitesi Prof Dr. Rektörü Cemil Çelik’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vatandaş Karnesinin amaçlarından bahseden Yıldırım, Malatya’da merkezi yönetim, yerel yönetim ve özel hizmet sağlayıcılar tarafından sunulan çeşitli kamu hizmetlerinin erişim, kullanım, kalite ve memnuniyet açısından değerlendirilmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Av. Ali Yıldırım, Sağlık Hizmetleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Güvenlik ve Asayiş hizmetlerinde ve belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerde vatandaşların memnun olduğunu ve buna bağlı olarak Malatya da yaşayan insanların Malatya da yaşama memnuniyetinin %80 olduğunu, ancak hava kirliliği ile ilgili mücadele, gürültü kirliliği ile ilgili mücadele ve otopark hizmetleri ile ilgili vatandaş memnuniyetinin asgari düzeyde olduğu belirtti.

Vatandaş Memnuniyeti ile ilgili değerlendirme yapan STK’lar Mahalle Muhtarları, Resmi Kurum Temsilcileri genel olarak anket sonuçlarının Malatya’da hizmet önceliklerinin belirlenmesinde çok önemli olduğunu bu sayede bölgelere hizmet akışının daha hızlı olabileceğini belirttiler.

Programın ikinci oturumunda Malatya Belediyesinin 2013 yılı ile ilgili bütçe değerlendirmesini yapan Belediye Başkan Yardımcısı M. Fatih Güven bütçe oluşturulurken mahalle bazında, bölge bazında, muhtarlar, STK’lar, odalar ile görüş alışverişinde bulunduklarının altını çizerek 2013 yılında Malatya Belediyesinin bütçesinin stratejik plan doğrultusunda nerelerde harcanacağına dair slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

Konu ile ilgili katılımcılardan bundan sonraki bütçe hazırlığında vatandaşlarında daha aktif rol almaları gerektiği konusunda öneride bulunuldu.

Genel Sekreterlikten verilen bilgiye göre vatandaş karnesi çalışmalarının devam etti,  nihai sonuçlarının ise Kasım ayı içerisinde bir rapor şeklinde kamuoyunun bilgisine sunulacağı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız