SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaşlar Hukuk Önünde Eşit Değil"

0
Güncellendi - 2019-06-01 20:58:38
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba, "Türkiye’de kimlerin tutuklanacağına Erdoğan, kimlerin serbest bırakılacağına Trump ve Merkel karar veriyor” iddiasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Yargıya güvenin % 20’ye düştüğü, hukukun üstünlüğü endeksinde 127 ülke arasında 109. sıraya gerilediğimiz bir dönemde Barolar Birliği Başkanı elleri kızarıncaya kadar ‘yeşil pasaport’u alkışlaması üzüntü verici”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde Muğla Milletvekili, Emek Büroları yöneticisi Süleyman Girgin,Eski DİSK Genel Başkanı ,İzmir Milletvekili Kani Beko, Antalya Milletvekili, ekonomi masası üyesi Çetin Osman Budak, PM Üyesi Emre Çam, Eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak,Emek Bürosu üyesi Mustafa Öztaşkın,Emek Büroları yöneticisi Mehmet Yeşildağ , Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşlar ve yönetim kurulunu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

"16 MİLYONUN İRADESİ YOK SAYILDI"

Türkiye’nin ana gündem maddesinin 31 Mart'ta yapılan ve bir türlü bitmeyen seçimler olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “16 Milyonun iradesi yok sayılarak seçimlerin yenilenmesine karar verildi Seçim yenilenmesinin hukuken verdiği zararın dışında ekonomimize de büyük zarar verdiğini, borçlanmanın,doların artışı dışında  sanayicileri ve  emekçileri mağdur ettiğini görüyoruz. Süreç içinde her şeyi denediler olmadı, ama sonunda sandık kurullarını bahane ederek seçimleri iptal ettiler.  12 Eylülde silahla yapılan darbe, 6 Mayısta YSK eliyle yapıldı.Seçilmiş insanların mazbataları ellerinden alındı. Bu bir darbedir. 2015 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, referandumda, 24 Haziran 2018 seçimlerinde bu insanlar yine görevliydi. Ama o seçimlerde AKP kazandığı için sorun yok.Burada kaybettiği için sorun var. Hukuksuzluğu tüm dünya gördü” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN PARASI TÜRK LİRASI”

Ağbaba, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“1 Nisan-22 Mayıs arasında geçen süreçte Türk lirası dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetti. Dünyada en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu. 1 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında 81 Milyar dolar milli gelirimiz azaldı. Kişi başı 986 dolar milli gelir azaldı. Yüzde 14,6 işsizlik oranı ile tarihimizin en büyük işsizlik rakamına ulaştık.  4 Milyon 700 bin resmi işsiz, iş bulma umudunu kaybeden insanlarla birlikte 8,5 milyon işsiz sayımız var. Dünyada 97 ülke nüfusundan daha fazla . Savaşın olup böldüğü Libya’dan daha fazla işsizimiz var."

KIDEM TAZMİNATINI HAZİNE BAKANI, EYT’Yİ İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLIYOR

“Kıdem tazminatını geri götürecek hiçbir şeyi kabul etmiyoruz” diyen Ağbaba; “ Türkiye’de yetkisi olmayanlar konuşuyor. Kıdem tazminatıyla ilgili açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı yapıyor. EYT ile ilgili açıklamayı ise İçişleri Bakanı yapıyor.’EYT’nin 800 milyar maliyeti var’ diyor. Külliyen yalan. Bu rakam gerçek değil. Hiç kimse 40 yaşında emekli olayım demiyor. Maç başladı kural değişti. Emekliliğine 3-5 yıl kala kural değişince insanlar mağdur oldu.EYT Meslesi çözülmelidir. Konunun tarafları dinlenmeden bir adım ilerlenemez” şeklinde konuştu.

YARGININ TEK SORUNU YEŞİL PASAPORTMUŞ GİBİ

Dün açıklanan yargı reformuna değinen Ağbaba, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu da sert biçimde eleştirdi.

Ağbaba şöyle konuştu:

“Yargıya güvenin % 20’ye düştüğü, hukukun üstünlüğü endeksinde 127 ülke arasında 109. Sıraya gerilediğimiz bir dönemde yargı reformu açıklanıyor. Ama o yargı reformunda yeşil pasaporttan bahsediliyor. Barolar Birliği Başkanı da yargıdaki tek sorun yeşil pasaportmuş gibi elleri şişinceye kadar alkışlıyor. Televizyonda izlerken güldüm. Cumhurbaşkanı korumaları tarafından “Yolu neden kesiyorsunuz?” diye sorduğu için bir avukat öldüresiye dövülmüş, yetmemiş bir de ev hapsine alınmış; avukatların itibarı yerle bir olmuş, onlarca avukat cezaevinde, Osman Kavala’sından milletvekillerine kadar pek çok insan cezaevinde ama Barolar Birliği Başkanı elleri kızarıncaya kadar alkışlıyor. Peki ne zaman oluyor bu? AKP Genel Başkanı’nın, Trump’ın telefonuyla 3 yıldan beri FETÖ’den tutuklu bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge’yi serbest bıraktığı günün ertesi oluyor.”

“CEZAEVİNE KİMİN GİRECEĞİNE ERDOĞAN; KİMİN ÇIKACAĞINA TRUMP VE MERKEL KARAR VERİYOR”

Trump’ın Türkiye’de yargıya Erdoğan eliyle müdahale ettiğini öne süren Ağbaba sözlerine şöyle devam etti:

“Trump dün akşam kameraların karşısına geçiyor: “Sayın Erdoğan’a bizi kırmadığı için teşekkür ederim. Önce ev hapsine çevirdi ve kısa süre içerisinde de uçakla ABD’ye gelecek.” diyor. Türkiye’de kimin cezaevine gireceğine Tayyip Erdoğan; kimin cezaevinden çıkacağına da Trump ve Merkel karar veriyor. Türkiye’de vatandaşlar hukuk önünde eşit değil. ABD vatandaşı olursanız Türk mahkemelerine, Türk hukukuna bağlı değilsiniz! Neye bağlısınız? Trump’a bağlısınız. Önce “Ey Trump” diyenler önce “Cesedimi çiğnemeden alamazsınız.” dedikleri Rahip Brunson’ı bıraktılar, şimdi de FETÖ’den tutuklu NASA çalışanını bırakıyorlar. Tüm bunları, hukuku koruması gereken Barolar Birliği Başkanı alkışlıyor. Nerede alkışlıyor? Külliye ’de alkışlıyor. Güçler ayrılığı olsa yargı reformunu  Adalet Bakanı’nın açıklaması lazım.”

“TÜRKİYE’DE EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

Büyüme rakamları ile de konuşan Ağbaba “2019 ilk çeyrek büyüme rakamlarına göre Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı dönemine göre %2.6, sanayi sektörü %4.3, imalat sanayileri %4.7, inşaat sektörü % 10.7 küçüldü. Ama Türkiye gündeminde bunların hiçbiri yok. Biz CHP Ekonomi Masası olarak bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı44 (4 yıl önce)
    sayın ağbaba sizin iktidar ortağı olduğunuz adelet bakanlığı size bağlı iken yargı bağımsızmıydı.üst düzey yargıçlar genel kurmaya emir almaya gittiğinde hoşunuza gidiyordu ses çıkarmıyordunuz.seyfi ve moğoltay dede bakanken milletin anasını ağlattınız 28 şubat döneminde.hiç inandırıcı değilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla