SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaşlar Yardımcı Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

19 Temmuz 2009 tarihinde kapsamı genişletilerek yürürlüğe girecek olan kapalı alanlarda sigara içmeme yasağıyla ilgili Malatya'da basın toplantısı düzenlendi.

Çöşnük Eğitim Sağlık Ocağı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, 19 Temmuz 2009 tarihinde kapsamı genişletilerek yürürlüğe girecek olan kapalı alanlarda sigara içmeme yasağıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, yasayı eksiksiz şekilde uygulamak için çaba göstereceklerini belirterek, "Yaşanan aksaklıkları da kısa zamanda gidermeye çalışacağız. Kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar yasanın uygulanmasında yardımcı olmalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, yasanın insan ve toplum sağlığını korumak için çıkarıldığını vurgulayarak, "Bizlere düşen ise yasanın uygulanmasında yardımcı olmaktır. Herkesin bu yasağa uyması ve destek vermesini bekliyoruz. Bu yasanın kararlı şekilde uygulanacağı gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin de, 19 Mayıs 2008 tarihinde uygulanmaya başlayan ve 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren ise kapalı alanlarda ve diğer belirtilen yerlerde uygulanmaya başlayacak olan sigara yasağı kanunu hakkında bilgi aktardı. "Yasayla, sigara zararlarına neşter vurulmak istenmiştir" diyen Bayram Zengin, sigaranın zararlarını sinevizyon eşliğinde anlatırken, "Sigara, alkolden 15, kokainden 5 kat daha fazla bağımlı yapıyor" şeklinde konuştu.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Dumansız Hava İrtibat Merkezi kurduklarını, Beydağı ve Malatya Devlet hastanelerinde sigara bırakma merkezleri kurulduğunu kaydeden Zengin, sigara yasağına uymayanlara Kabahatler Kanunu gereği 69 TL para cezası uygulanacağını, bu konuda 139 kişilik denetim ekibi kurulduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız