SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatanımızı ve Milletimizi Savunduk"

0
Güncellendi - 2019-07-15 02:08:00
A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Özbey, Malatya'da darbe girişimi esnasında, vatani görevini yaparken kullanmayı öğrendiği ve polislerin el koyduğu ZPT'leri güvenli alanlara çekmişti. FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen o günleri dün gibi yaşayan Mustafa Özbey, "Milletimiz 15 Temmuz'u unutmayacaktır çünkü unutulacak bir olay değil" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilerin elinden alınan zırhlı personel taşıyıcıları kullanarak güvenli alanlara çeken Mustafa Özbey, darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen o günü dün gibi yaşıyor.

Malatya'daki Altay Kışlası'ndan hain darbe girişiminden bir gün sonra sabah saatlerinde çıkan ve 2. Ordu Komutanlığında polisle çatışan darbeci askerlere destek için gelmeye çalışan ZPT'lerden biri, çevreyolunda darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar ve emniyet ekipleriyle birlikte durdurulmuştu.

Polis ekipleri, vatandaşlarla birlikte el koyduğu ZPT'yi de güvenli bir yere çekmek istendi ancak aracı kullanabilecek kimse yoktu. Darbeye tepki gösteren vatandaşlar arasında bulunan ve vatani görevini Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerde yapan Mustafa Özbey, polislerin yanına giderek, aracı kullanabileceğini söyledi.

Özbey, emniyet ekiplerinin eşliğinde ZPT'yi önce il emniyet müdürlüğüne götürerek, güvenli bir alana çekerken, 2. Ordu'da süren çatışmalar nedeniyle polisin talimatıyla aracı karargahın önüne götürdü.

Zırhlı araçla karargaha giriş için hazırlık yapan Özbey, polisler "Vatan, millet için seferber olduk. Sen de geldin seferber oldun. Allah razı olsun. Biz bu araçla içeriye gireceğiz. Sen bu olayda şehit ya da gazi olabilirsin. Ne diyorsun?" dediklerinde, "Vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin" cevabıyla desteğini sürdürdü. Operasyonda görev almayı kabul eden Özbey, 'hazır kıta' bekleyerek, kendisine verilen görevleri yerine getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıktığını ifade eden Özbey, "Bu vatan için ölüme koştuk" dedi.

Özbey, ZPT süreceğinin aklının ucundan bile geçmediğini kaydederek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabaha kadar dışarıda bekledikten sonra 2.Ordu'nun önüne gittik. Sabaha kadar çatışma sürdü. Yolda, 2.Ordu'ya desteğe gelen zırhlı araçla karşılaştık. Polislerle birlikte bu aracı durdurarak hainlerin elinden aldık. Aracın o alandan götürülmesi gerekiyordu. Vatani görevimi Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerde yapmıştım, aracı bildiğim için yardımda bulundum. Aracı emniyet müdürlüğüne götürüp teslim ettik. Daha sonra aracı 2.Ordu Komutanlığı önüne götürmem istendi. Aracı emniyet müdürlüğünden alıp, 2.Ordu'nun önüne götürdüm. Orada çatışma halen sürüyordu. Özel Harekat timleri oradaydı. Üzerime çelik ve polis yeleği giydirerek beni onlara teslim ettiler. 'Biz bu araçla içeri gireceğiz. Şehit ya da gazi olabilirsin. Ne diyorsun?' diye sordular, bende tereddütsüz 'sizinle ölüme varım' dedim. Bu söylemim onların hoşuna gitti. Son hazırlıklar yapıldı, araçla içeriye gireceğimiz esnada içeridekilerin teslim olacağı bilgisi geldi. Araçla içeriye girmemize gerek kalmadı. Ne mutlu ki bize evimizden çıkarak vatanımızı ve milletimizi savunduk. Bir canımız var, vatana feda olsun."

Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen o anları unutamadığını kaydeden Özbey, "Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen dün gibi aklımızda kaldı. Milletimizin 15 Temmuz'u unutmayacağına inanıyorum çünkü unutulacak bir olay değil" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız