SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vay Adıyaman Vay!..

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısının ilk oturumunda, Malatya İl Genel Meclisi'nin Adıyaman'ın Sincik ilçesindeki Aksu köyünün Malatya'ya bağlanması kararına karşı "ret" kararı alındı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Celal Erkan başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde, Malatya İl Genel Meclis üyelerinin kararına tepki gösterildi.

Sincik ilçesine bağlı Aksu köyünün Malatya iline bağlanmasının altında su kaynağının olduğunu iddia eden Meclis üyeleri, "Adıyaman'ın bir çakıl taşını vermeye tahammülümüz yok" dedi. Meclis İçişleri Komisyon Başkanı Mehmet Ali Alkuş'un inceleme raporu neticesinde Aksu köyünün Adıyaman'a bağlı olarak kalması kararı oylamaya sunuldu ve tüm üyeler raporu destekleyerek "evet" oyu kullandı.

Meclis Başkanı Celal Erkan, Malatya İl Genel Meclisi üyelerinin memleket milliyetçiliği yaptıklarını öne sürerek, "Malatya'daki İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımın milliyetçilik duyguları kabarmıştır. Bizlerin de memleket milliyetçiliği ruhu taşıdığımız unutulmamalıdır. Adıyaman sınırları içerisinde bulunan Çat Barajı'nın suyunu Malatya'ya götürdüler ve dönemin siyasileri buna karşı çıkmadı. Çat Barajı'nın suyunun Adıyaman'a verilmemesini istiyorlar. Şimdi ise Sincik ilçesine bağlı Aksu köyünün Malatya'ya bağlanması için karar almışlar. Malatya ili Aksu köyünü çok sevdiğinden değil, bu köyde bulunan su kaynağına sahip olmak için böyle bir karar alıyor. Aksu köyünde yaşayan insanları düşündükleri için değil, suyu düşündükleri için bunu yapıyorlar" iddialarında bulundu.

Devlet olarak Aksu köyüne en iyi hizmetler götürüldüğünü ifade eden Erkan, "Malatyalılar bu köyün insanlarını bizim kadar sevemez ve bizim gibi gönülden bağlı olamazlar. Bu köyün Adıyaman'dan ayrılmasına gönlümüz razı değil.
Adıyaman'ın bir çakıl taşını bile vermeye tahammülümüz yok" dedi.

Sincik İl Genel Meclis Üyesi Abuzer Yaşar ise, Aksu köyünde saniyede 250 litre akan su kaynağının olduğunu ve Malatya'nın su sevdalısı olduğunu öne sürerek Aksu köyünün Malatya'ya bağlanmaması için mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız