SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vay Be.. İşe Bak!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin sihirbazlara adeta taş çıkartan tartışmalı şuyulandırma işlemlerinden birinde, “cür'et ve rant” tavana vurdu!.. Karakavak bölgesinde “tarla” konumunda olan arazi AKP yöneticisi mühendisin yaptığı şuyu ile tam 1.6 kilometre “yürütülüp”, sahiplerine 10 misli rant sağlayacağı ana yol kenarına ve kavşağa “taşındı”.

Yeni yolların açılması, lüks binaların yapımı ile rantı hızla artan Karakavak bölgesinde Malatya Belediyesi'nin gerçekleştirdiği, “çok tartışmalı” olduğu için, daha önceki yıllarda 3 kez iptal eden şuyulandırma işleminin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde yapılan sonuncusunda, akıl almaz bir arsa rantı oluşturulduğu ortaya çıktı.

Üstteki fotoğrafta görülen tarla konumundaki yere hissedar olan bir grubun hissesi, AKP’nin il başkan yardımcısı olan Harita Mühendisi Eyüp Sağlam tarafından yapılan şuyu işlemiyle, 1600 metre mesafedeki Malatya- Ankara asfaltı, Fahri Kayahan Bulvarı girişinde, Ramsey Mağazasının da bulunduğu yerin yola cepheli bitişiğine (ikinci ve üçüncü fotoğrafta, sağdaki 4 katlı sarı boyalı binanın da dahil olduğu ada) taşınarak, değeri en az 10 kat artırıldı.

Edinilen bilgilere göre; Karakavak Kayalık Mevkiinde (Horata Deresi sınırı) bulunan ve bir bölümü imar planında yeşil alan yapılan 7 dönümlük hisseli arazinin yaklaşık 2 dönümünü geçtiğimiz Ağustos ayında satın alan, ortakları arasında bazı hukukçular ile mühendislerin de yeraldığı bir şirketin bu hissesi de, AKP İl Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Eyüp Sağlam’ın sorumluluğunda yapılan şuyu işlemine tabi oldu.

İlk arazideki diğer hissedarlardan muvaffakat alan şirket ortaklarının hissesi, bir blok olarak, büyük rant oluşturan, kavşağa yakın ve ana yol kenarına taşındı. 240 bin TL (240 milyar lira) civarında bir maliyetle satın alınan yer, iddialara göre imar planında taşındığı yeni yerde sahiplerine 2.3 milyon TL (2.3 trilyon lira)'lık bir rant sağladı.

7 dönümlük ilk arazide bulunan diğer hissedarların payları ise, ilk yerlerinin hemen çevresinde, rantı düşük olan ve eski yerinden daha değerli olmayan alanlara kaydırıldı.

Yapılan "kıyak", söz konusu şirket ortaklarının Ağustos ayında satın aldıktan sonra, şuyu işlemine tabi tutulup, tam 1.6 kilometre mesafede bulunan ana cadde kenarına taşınmasıyla da kalmadı. Bu işlemin yanı sıra, yeni oluşan yaklaşık 5 dönümlük alanın hemen bitişik adasında bulunan, ortaklardan birine ait bir başka parsel de, yeni oluşturulan parsele katılarak, bir “iyilik” de burada yapıldı.

Karakavak bölgesinde bulunan ve ilk sahiplerinin tüm girişimlerine rağmen herhangi bir işleme tabi tutulmayan 4270 ve 3827 no.lu parsellerdeki bazı hisselerin, 5317 ada 1 ve 2 no.lu parsellere taşınması ile ilgili ortaya çıkan durum için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, partideyken eski çalışma arkadaşı olan ve halen AKP İl 2. başkanlığı görevini sürdüren Harita Mühendisi Eyüp Sağlam ve belediyede yardımcılığını yapan Ahmet Ceyhan’la görüşmesi halinde olaya ilişkin tüm detaylar hakkında bilgi edinebileceği konuşuluyor. Özellikle Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan’ın bu arsa ve yapılan tüm işlemleri yakından bildiği öne sürülüyor.

Bu arada, söz konusu şuyu işlemine ilişkin ilanın belediye panosunda asılı olduğu ve “kesinleşmesi” için sürenin dolmasının beklendiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız