SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vay Gürkan Sen Neymişsin!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:27
Vay Gürkan Sen Neymişsin!..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi'nin Aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin CHP eski il başkanlarından Hacı Demirhan'ın da oğlu olan tek CHP'li üyesi Okay Demirhan'ın,  AKP'li Başkan Selahattin Gürkan'a övgüler yağdırdığı toplantıda, Kernek Meydanı yanındaki 7 kata müsadeli alan için 17 kat imar izni talebinin ise reddedildiği öğrenildi. 

CHP'Lİ ÜYE AKP'Lİ BAŞKAN GÜRKAN'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI, AKP'LİLER DİNLEDİ..

Battalgazi Belediye Meclisi'nin toplantısına ilişkin, belediyenin basın bülteni şöyle:

"Battalgazi Belediye Meclisi, Aralık ayı ve 2015 yılının son olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü.

Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında yapılan toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı öncesi konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 1 Kasım'da yapılan erken genel seçim sonuçlarına ve yeni kurulan hükümete dikkat çekerek, " Ülkemiz ve dolayısıyla Malatya'mız 1 Kasım seçimlerinden geçti. Hakikaten ilimiz ve ülkemiz açısından, istikrar açısından önemli bir sonuç çıktı. Seçimlerin ülkemize ve Malatya'mıza  hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Seçimlerin akabinde oluşan 64. Hükümette uzun zamandan beri Malatya'mıza bakanlık verilmiyordu. Malatya'mıza bir bakanlık verildi. Bülent Tüfenkçi arkadaşımız Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak kabinede yer aldı. Bülent Tüfenkçi beyefendiyi tebrik ediyorum. Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu görevin kendisine de hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hakikaten bundan sonraki süreçte Malatya'mızın iş ve işlemlerinin hükümet nezdinde Malatyalı bir milletvekili ve kabinede bir Bakan dirayetinde takip edilmesi Malatya'mız için önemli bir kazanım olacağına inanıyorum. Biz devir teslim töreninde gitmedim ama sonradan bizzat kendisini makamında ziyaret ederek tebrik ettik" dedi. 

Battalgazi Belediye Meclisi Üyesi Okay Demirhan'da, 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçları ile ilgili Battalgazi ilçesini değerlendirerek, ""Bir seçim süreci yaşadık. Milli irade AK Parti lehinde tecelli etmiştir. Milletin taktiridir başımızın üzerinde yeri vardır. Ülkemizi bir çok sorunlar yumağı beklemektedir. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik duygusu içerisinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. Seçim sonuçlarını Battalgazi Belediyesi olarak değerlendirecek olursak, arkadaşlarımızın bu sorunların çözümü noktasında önümüze bir çok engeller çıkacaktır. Eğer önümüze çıkana engel dersek, takılıp düşersiniz. Basamak dersek bir basamak yükseliriz. Seçim sonuçlarını Battalgazi Belediyesi olarak değerlendirecek olursak, 130 bini aşkın bir oy alınmıştır. Bu sonuç, AK Parti için, Belediye Başkanımız için önemli bir sonuçtur. Bundan dolayı sizleri kutluyorum ve yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu.

Demirhan, Başkan Gürkan'ın başarılı hizmetlere imza attığını belirterek, "Değerli arkadaşlar bir siyasetçi kısa vade için gelecek seçimleri düşünür. Ama devlet adamı gelecek kuşakları düşünür. Bu çok önemli bir noktadır. Siyaset iki türlü yapılır. Birincisi insan endeksli, ikincisi de hizmet endeksli olur. İnsan endekslide insanlara güler yüzlü olacaksın, acısını paylaşacaksın, sevincini paylaşacaksın, taziyelerine gidecek ve güler yüzünü insanlardan hiç eksik etmeyeceksin. Çok önemli bir sözü altını çizerek söylüyorum.  İnsanların yüzünde taşıdığı, sırtında taşıdığından daha ağırdır. Hizmet endeksli olarak konuşacak olursak, sayın başkanın projelerinden bahsetmek istiyorum. Yeşil Kuşak Projesini, ağaçlandırma projesini, asfalt üretim tesislerinizin kurulması, inanç turizmini geliştirmek, sahil yolu projesi, Belediye Hizmet Binası yapılması gibi sayamayacağımız kadar çok. İki hususu da açıklamak gerekliliğini hissediyorum. Yeşil Kuşak projesi var. Yeşil Kuşak projesinde New York’u biz Malatya olarak kabul edecek olursak, nasıl ki Malatya'mızın en büyük merkez ilçesi Battalgazi ise Newyork’unda Manhatten ilçesi vardır. Manhatten’deki Centrul Park’ı 25 milyon insan gezmektedir. Kişi başı bin dolar harcadığında 25 milyon dolara tekabül ediyor. Bu rakam ülke olarak turizm gelirine eşittir. Bu durum o yüzden çok önemli. Bunun altını çizerek söylüyorum. Ağaçlandırmada da yetişkin bir çam ağacının bir saatte ürettiği oksijen miktarı 40 insanın bir saatte tükettiği oksijen miktarına eşittir. Bu iki hususun altını çizmek istiyorum. Hizmet noktasında biz öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, gönülleri feth eden bir peygamberin ümmetiyiz. Ne kadar hizmet yaparsanız yapın, hizmetin getirisi yüzde 25'tir, güler yüzün getirisi yüzde 75'tir. Bizler gönülleri feth edeceğiz. Gelecek kuşağı düşünen bir devlet adamı olması, büyük hayalleri, vizyonu olması, bir düşünür şayet peşinden gideceğiniz cesaretiniz varsa hayalleriniz gerçek olabilir. Ben bu cesareti sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’da görüyorum. Kendisinin vizyon sahibi olması, geleceği görmesi, büyük hayaller kurması ve bunu yerinde ve zamanında uygulaması, hizmet ve insan endeksli politikaları yerinde görmesi ve uygulaması bu vasıfların hepsi sayın başkanımızda mevcuttur" dedi.

Demirhan'ın sözlerine teşekkür eden Başkan Gürkan'da, "Okay beye çok teşekkür ediyoruz. Güzel bir konuşma yaptı. Demokrasilerin özü budur. Güzel şeylerin taktir edilebilmesidir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ile ilgili gündem maddelerinden bazıları İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda kabul edilirken, bazıları reddedildi, bazıları da İmar Komisyonu'na havale edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız