SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vay, Malatya Ayağa Kalkmış!'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, sertifikalı kayısı ihracatının Mut ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, bunu diğer ürünler içinde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Tüzmen, bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Mut'ta, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından karşılandı. Toptancı halinde tüccar ile sohbet eden Bakan Tüzmen, daha sonra kaymakamlık binasına geçti. Bakan Tüzmen buradaki konuşmasında son bir haftada yoğun çalışma dönemi geçirdiğini belirterek, "Mut bizim için son derece önemli biliyorsunuz. Sertifikalı kayısı ihracatının Mut ekonomisine ne kadar katkıda bulunduğunu gördük. Diğer
ürünlerde de aynı şekilde yaygınlaşmasına çalışacağız" dedi.

Geçen hafta bir açılış sırasında orada konsantre bir meyve suyu ikram edildiğini hatırlatan Tüzmen, "Üstü beyazlaşmış aşağısı çökmüş yani içine çökmüş. Kaliteli olmayan bir meyve suyu. Sonuçta kayısı suyu diye geçiyor ama kayısı suyu değil, kayısının yeni taze suyu değil. 'Bunu siz niye ikram ediyorsunuz burası narenciye şehri sıkılmış narenciye getirin bize bunu ikram edin' dedik. Vay Malatya ayağa kalkmış, yerel gazeteler Bakan kayısı düşmanı falan diye ifadeler kullanmışlar. Biz Mut'un kayısısını
dünyaya ihraç etmek için buradan başlamadık mı kayısılara ilk sertifikaları buradan verdirmedik mi? Yani böyle bir yanlış anlama var" diye konuştu.

Bakan Kürşad Tüzmen, daha sonra Belediye Başkanı Murat Orhan'ı ve AKP Mut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız