SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vay.. Vay.. Vay!..

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) üyeleri geçtiğimiz günlerde Nemrut Dağı zirvesine Malatya tarafından gidilen yolun zirveye kadar çıkmasına kızarak, Malatya yolunun Adıyaman tarafındaki yolla aynı mesafede olması gerektiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a tepki gösteren Malatya kamuoyuna sert çıktı.

Ziraat Odası toplantı salonunda bir araya gelen AKALP üyeleri ve siyasi parti başkanları, Nemrut Dağı'nın Adıyaman il sınırları içerisinde bulunduğunu ve tapusunun yine Adıyaman'da olduğunu vurguladı. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya'nın başkanlık yaptığı toplantıda Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abuzer Arslantürk de söz aldı.

Toplantının açılış konuşmasının yapan AGC Başkanı Zeki Dişkaya, Malatya ve Adıyaman arasında Nemrut Dağıyla ilgili sıkıntıların eskiden beri yaşandığını söyledi. Adıyaman'ın Malatya'ya kardeşçe baktığını ifade eden Dişkaya,"Biz teşvik paketinde üçüncü sıraya atılırken Malatya'nın 4.üncü sırada yer almasını, Atatürk Barajımızda ki sularımızı Şanlıurfa'nın almasını, petrolümüzün alınmasını ve bunun gibi birçok olayı hep sineye çektik" dedi.

Malatya'dan gelen yolun Nemrut Dağını yıprattığını hatırlatan Dişkaya,"Sit alanına bir çivi bile çakılmazken biz Adıyaman'dan dağın eteğine kadar araçlarla, tepeye ise tırmanarak çıkıyoruz. Malatya ise tepeye kadar araçla çıkıyor. Malatya'dan gelen araçlar artık sit alanına giremeyecektir. Malatya'ya verdiklerimiz az gelmiş olacak ki kindar Malatya, Nemrut Dağımıza göz dikmektedir. Herkesi aklıselim olmaya davet ediyorum. Malatya, Nemrut Dağına araçlarla çıkarak burayı yıpratıyor. Bakanımızın verdiği talimatın yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

Dişkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nemrut'un tapusu bizde, bu aşk nerden geliyor. Çok istiyorlarsa Nemrut Dağı'nın heykellerinden birer tane yaptıralım Malatyalılara verelim evlerine koysunlar. Artık Adıyaman'ın kaybetmeye tahammülü yoktur. Bu güne kadar Adıyaman susuyorsa edebindendir."

Adıyaman-Malatya arasındaki çekişmenin 10 yıl önce mahkeme yoluyla son bulduğunu dile getiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abuzer Arslantürk, "Malatyalıların artık Nemrut Dağıyla ilgili konulardan rahatsız olmalarını anlamıyorum. Malatyalılar doyumsuz insanlardır. Kavgaya-dövüşe gerek yok. Biz bakanımızın arkasındayız" şeklinde konuştu.

Nemrut Dağı'nın resmi olarak Adıyaman sınırları içerisinde yer aldığını belirten Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, "Nemrut Dağı dünya malıdır. Bu mirasa dünya sahiptir. Ama resmi olarak incelenirse Nemrut Dağı Adıyaman'ındır. Kendi değerlerimize sahip çıkmamız en doğal hakkımız. Eğer bu değerlere sahip çıkmaz isek ilerde telafisi mümkün olmayan bir sürece itebilir" diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş ise, konuşmasında, "Dünya kültür mirasında yer alan turizm alanlarını korumaya çalışıyoruz. Yoksa Adıyaman'dan da dağın tepesine kadar yol yapılabilirdi. Bu değerleri korumak herkesin görevidir. Bu değerleri yarınlara taşımak önemlidir" ifadelerine yer verdi.

Toplantı sonunda soruları yanıtlayan Başkan Dişkaya sorulan soruların ardından, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, Bakanın talimatlarının göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, gerilim yaratmak istemediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız