SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vazgeçme Noktasındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:29
A- A+ PAYLAŞ
Küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Akçadağ Şed, Karadağ ve Karacadağ yaylalarında gerek mermer ocakları gerekse meraların büyük şirketlere kiralanması gibi sorunlarla boğuşurken, 50 bin dönümde 20 bine yakın küçükbaş hayvanın bulunduğu Yama Dağı’ndaki yaylacılar ise su, elektrik, sağlık hizmetleri ve yol sorunu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyorlar. 
50 BİN DÖNÜMLÜK ALANDA YOL YOK
Malatya İl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yaylarda hayvanlara yönelik sağlık hizmetleri kapsamında Yama Dağı’na yaptığı ziyarette, yetiştiriciler sorunlarını aktardı.
 
Yolun zamanında açılmaması nedeniyle yaylalara bir ay gecikmeli taşındıklarını söyleyen yetiştiriciler, devletin, Yama Dağı’na yapılacak kayak merkezine trilyonlar aktarmasına karşın, 20 bin civarındaki hayvanla adeta fabrika gibi çalışan bölgeye yol iyileştirmesini çok gördüğünü belirterek  ‘20 bin hayvan Türkiye’nin üretimi demek. Fabrika demek ama biz hayvan yetiştiricilerine üvey evlat muamelesi yapılıyor’ diye konuştular.
 
Malatya’nın küçükbaş hayvan varlığının 1/4'ünü barındıran Yazıhan, Hekimhan ve Arguvan ilçelerinin yanı sıra bu ilçelere bağlı belde ve köylerinin yaylak ihtiyacını karşılayan Yama Dağı’nda yolun bozuk olması nedeniyle süt ve süt ürünleri alıcılarının yaylalara gelemediğini aktaran yetiştiriciler, ‘Su,  elektrik, sağlık, çocuklarımızın eğitimi gibi sorunlarımızdan vazgeçtik. Girdi maliyetleri her yıl artıyor. Buna karşılık elde ettiğimiz süt ve süt ürünleri fiyatları geçen yıllarla aynı düzeyde. Yolun bozuk olmasından dolayı alıcılar gelmiyor. Alıcı olmayınca da süt üretiminden hemen hemen vazgeçmiş durumdayız. 5 Km. yolumuzun iyileştirmesini zamanında yapamayan yöneticilerimiz, hemen yanı başımızda ki alana kayak pisti yapmak için trilyonlar aktarıyor. Yani devleti yönetenler, ‘üreticilik yapmayın, yetiştiricilik yapmayın’ demek istiyor. Bu da bizi kahrediyor. Psikolojik çöküntüye giren insanlarımız yetiştiricilikten vazgeçme noktasına geldiler.” diye konuştular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız