SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vazgeçtim, Çünkü..'

A- A+ PAYLAŞ

Yazar Canan Tan, "Töre cinayetini romanlaştıracaktım, ama vazgeçtim. Mademki kurmacalardan etkileniliyor, eğer öyle bir şeye neden olursam o anda kalemi bırakırım. Bu nedenle vazgeçtim" dedi.

Malatya Okuyor Kampanyası için Malatya'ya gelen ve Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda öğrencileri hitap eden Yazar Canan Tan, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Canan Tan, burada kitaplarını da imzaladı.

Yazar Canan Tan, töre cinayetleri romanıyla ilgili olarak, "Batman'a gidip, töre cinayetini romanlaştıracaktım. Bir noktada yoğunlaştım, çatısını kurmaya başladım, sonra vazgeçtim. Bu tür kitaplardan okurlar çok etkileniyor, kendilerini çok kaptırıyorlar. Töre, cinayet ve intiharlarla ilgili bir şey yazsam, yine çok kaptıracaklarını umuyorum. Örneğin, şöyle bir hikaye oluştu kafamda. Kadın, bir şekilde ölüme mahkum ediliyor, aile meclisi tarafından. Tetiği çekecek de reşit olmamış kardeşidir. Bakıyor, onu çok sevdiği için, o onu vuracağına, kendini asıyor. Ben böyle bir hikaye düşündüm. Anında yazmaktan vazgeçtim. Şöyle ki, bu durumda olan o kadar çok kadınımız var ki. Mademki kurmacalardan etkileniliyor, eğer öyle bir şeye neden olursam o anda kalemi bırakırım. Bu nedenle vazgeçtim" ifadelerini kullandı.

Okumanın önemini anlatan Yazar Canan Tan, kendisinin 21 yaşında iken Diyarbakır'a gelin gittiğini ifade ederek, "Yazdığım Piraye isimli roman çok tuttu. Burada, kuma gören Piraye sanmayın ki benim. Bende kuma getirecek göz var mı?" şeklinde konuştu.

Aldıkları ödüllerden ve yazdığı kitaplardan da söz eden Canan Tan, kitap okumanın önemini de anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız