SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VDB'de KEYS Kullanılmaya Başladı

0
Güncellendi - 2017-03-10 01:16:53
VDB'de KEYS Kullanılmaya Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığında "Kurumsal Elektronik Belge Yönetim Sistemi" (KEYS) kullanılmaya başlandı.

Belgelerin elektronik ortamda üretilmesi, kayıt altına alınması, yönetilmesi ve arşivlenmesini sağlayan sitem ile elektronik ortamda hazırlanan evrak ve dokümanların yine elektronik ortamda imzalandıktan sonra dağıtımı ve arşivlenmesi hedefleniyor. Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlanan sistem sayesinde Malatya Vergi Dairesinde de artık tonlarca kağıt ve odalar dolusu dosya kullanılmayacak.

Sistem sayesinde hem zaman hem de kağıt tasarrufu sağlanacağını ifade eden Malatya Vergi Dairesi yetkililerinden Ümit Karaman, “Vergi Dairemizde artık kağıt kullanma ihtiyacı ortadan kalkacak. Kağıt ortamında gelen evraklar da tarayıcılar sayesinde elektronik sisteme aktarılacak. Eskiden kağıtlar dosyalara, dosyalarda arşivlere kaldırılıyordu. Bu arşivleri de alt katta toz duman içinde saklıyorduk. Birisi belge istediği zaman iki saat arıyorduk ama artık böyle bir durum yok. Hem zaman kaybının önüne geçilecek hem de kağıt israfının” ifadelerini kullandı. Karaman, sistem sayesinde elektronik ortamda hazırlanan evrakların elektronik imza ile imzalanacağını kaydederek, elektronik imzanın da ıslak imza değerinde olduğunu belirtti.

Karaman, konuşmasında ayrıca, yeni sistemi vatandaşlara daha iyi anlatmak amacıyla önümüzdeki günlerde bir tiyatro oyunu düzenleyeceklerini dile getirerek, tüm vatandaşları oyunu izlemeye davet etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız