SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VDB'den 'Hurda' Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, eski model araçların hurdaya çıkarılması kaydı ile tahakkuk etmiş tüm vergi ve trafik cezası borçlarının silinmesi için 30 Haziran gününe kadar başvurulması gerektiğini ilgililere hatırlattı.

Özkan, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"5838 Sayılı Kanununun geçici 2. maddesiyle, model yılı 1979 veya daha eski olan motorlu taşıtların hurdaya çıkarılması şartıyla, 31.12.2009 tarihine kadar tahakkuk etmiş ve ödenmemiş Motorlu Taşıtlar Vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 31.12.2008 tarihine kadar tescil plakasına kesilen idari para cezalarının terkini imkanı getirilmiştir.

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin 30.06.2010 tarihine kadar taşıtlarını bedelsiz olarak İl Özel İdarelerine devretmeleri veya Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Müdürlüklerinde hurdaya çıkarmaları gerekmektedir.

İlimizde yaklaşık 3500 adet araç bu kapsamda olup, bu uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin bağlı oldukları vergi daireleri ve malmüdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen mükelleflerimiz, bağlı oldukları vergi dairesi müdürlükleri ve malmüdürlüklerine müracaat edebilecekleri gibi, 444 0 189 no’lu Vergi İletişim Merkezimizden (VİMER), www.malatyavdb.gov.tr adresindeki web sayfamızdan da ayrıntılı bilgi alabilirler.

Özellikle, ödenmemiş vergi borçları toplamı taşıtının değerini geçmiş olan mükelleflerimiz için büyük bir fırsat olan bu uygulamanın ilgililerce takip edilmesi önem arz etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız