SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve 2. Ziya Doğan Dönemi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Teknik Direktör olarak Ziya Doğan'la anlaştı.. Doğan'ın, Perşembe günü Malatya'ya gelmesi bekleniyor.

Başkan Tanrıverdi ve yöneticilerle İstanbul'da yapılan görüşmelerin ardından Malatyaspor Teknik Direktörlüğü için Ziya Doğan'la anlaşma sağlandığı bildirildi. Ziya Doğan'la iki yıllık anlaşma yapıldığı öğrenildi.

Ziya Doğan'la gün boyu süren ve bir ara çıkmaza giren görüşmelerin sonunda akşam saatlerinde anlaşma sağlandığı haberi Malatya basınına, yönetim kurulunun stad sorumlusu Ali Cengiz tarafından duyuruldu.

Görüş Gazetesi'nden Selahattin Gökatalay'ın telefonla görüştüğü Ziya Doğan da, Malatyaspor'la anlaştığını doğruladı.

Doğan, TV Malatya'nın akşam haber bülteninde de Mustafa Bulaşmaz'ın sorularını yanıtlarken, Malatyaspor'un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Zamana ihtiyacımız var. İnşallah başarıdan başarıya koşacağız."dedi.

Malatyaspor'da Feyyaz Uçar'la yolları ayırma noktasına gelindiği Pazartesi günü, Ziya Doğan da Gençlerbirliği Teknik direktörlüğü görevinden istifa etmişti.

Doğan, Malatyaspor'un Süper Lige yükseldiği 2001-2002 sezonun ilk yarısı Malatyaspor Teknik Direktörü olmuş, takımın kümede kalmasında büyük rol oynamıştı. Ertesi sezon Malatyaspor Doğan ile lig beşinciliğini yakalamış, tarihinde ilk kez Avrupa Kupası maçı oynamıştı. Doğan, 2003-2004 sezonunun ilk yarısı Malatyaspor'dan ayrılmıştı. Doğan'ın yerine Mehmet Özdilek getirilmişti.

MALATYASPOR SİTESİNE AÇIKLAMA..
Doğan'ın göreve getirilişi ile ilgili olarak Malatyaspor'un resmi sitesi olan malatyaspor.org.tr'de yer alan haber ise şöyle:

"..“Açıkçası bir takımla anlaşıp çalışma niyetinde değildim. İngiltere’ye dil kursuna gitmek ve ayrıca futboldaki gelişmeleri takip etmek niyetindeydim. Ancak çok sevdiğim başkanımız Sayın Hikmet Tanrıverdi ve Sayın İlhan Kavuk (Malatyaspor Başkan Vekili) ve diğer yöneticiler teklif getirince seve seve evet dedim. Malatya’da çok güzel 2,5 yıl geçirdim. Hatırı sayılır yıllarımız var. Malatyaspor camiasına yabancı değilim. Bir an önce gelip takımı görmek istiyorum”

Doğan, Perşembe günü Malatya’ya hangi saatte geleceğinin henüz belli olmadığını bildirdi. Ziya Hoca, bir soru üzerine, yardımcı antrenör ve kaleci antrenörlerini Malatya’da açıklayacağını söyledi.

Ziya Doğan Kimdir?
1 Ocak 1961 Gümüşhane/Kelkit doğumlu. Nüfustaki ismi Ziyaettin Doğan. Ancak Türk futbolu onu Ziya Doğan adıyla tanıyor. Futbola 1975 yılında Çapa Lisesi’nde başladı. Çapa’da hiç maç oynamadan Beşiktaş Genç takımına transfer oldu. 3 yıl genç takımda, 9 yıl profesyonel takımda oynadıktan sonra 1987 yılında Ankaragücü’ne transfer oldu. 1990 yılına kadar Ankaragücü formasını giydi. Daha sonra 2 yıl Kocaelispor, 1 yıl da Zeytinburnu'nda oynadı. Futbolculuğu döneminde ‘orta alanda en fazla gol atan oyuncu’ özelliğiyle dikkat çekti. 3 kez A Genç Milli Takımda oynadı.

Futbolu bıraktıktan sonra 7 yıl İstanbulspor’da yardımcı antrenörlük, Adanaspor’da kısa dönem teknik direktörlük, 1 yıl İstanbulspor’da teknik direktörlük ve Beşiktaş’ta Nevio Scala dönemi yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu. 2001-2002 futbol sezonunun ilk yarısının ortalarında Malatyaspor’a teknik direktör oldu. 2003-2004 sezonu devre arası Trabzonspor’a gitti. Geçen sezon önce Trabzon sonra Gençlerbirliği ile çalıştı. 2005-2006 sezonunun 4. haftası Gençlerbirliği’nden ayrıldı."

ARŞİV FOTOĞRAF: Ziya Doğan 1.5 yıl önce Malatyaspor'dan ayrılırken, bir tören düzenlenmiş, Kulüp Başkanı Tanrıverdi, Ziya Doğan'a plaket ve adının yazılı olduğu 44 numaralı formayı vermişti. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız