SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Aziz Yıldırım Tutuklandı...

A- A+ PAYLAŞ
Şike soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın sorgusu tamamlandı. Tutuklama kararı alındı.
Tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım bir kez daha hakim karşısına çıktı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. İfadenin ardından Yıldırım için verilen karar açıklandı. Yıldırım şike soruşturması kapsamında tutuklandı. 
 
Yıldırım, mahkemedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çok büyük bir rahatsızlığı olmadığı takdirde Metris Cezaevi’ne gönderilecek. Eğer bir rahatsızlık yaşarsa oradan hastaneye sevk edilecek.
 
Aziz Yıldırım'ın avukatlarının tutuksuz yargılama talep ettiği ancak şu an için böyle bir şeyin mümkün olmadığı da bildirildi.
 
Kararın açıklanması Fenerbahçeli taraftarlar ve polis arasında da arbede çıkmasına neden oldu. Olaylar sonrasında bir basın mensubu yaralandı.
 
Çevik kuvvet adliye önünde etten bir duvar ördü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde önceki günlere çok daha fazla güvenlik kuvveti bulunduruluyor.
 
ADLİYE SAATLERİ
 
Pazar günü saat 14:00'e kadar hastanede kontrol altında tutulan Yıldırım, sağlık durumunun normale dönmesinin ardından tekrar adliyeye götürüldü. 
 
Basın mensuplarının görüntü almasını önlemek isteyen polisin arka kapıdan çıkardığı Yıldırım'ı bir saat önce de avukatı ziyaret etmişti.
 
Yıldırım'ın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yaklaşık 5 saati bulan sorgusu sırasında, duruşma salonuna 2 kez sağlık ekipleri çağrıldı.
 
Aziz Yıldırım'ın sorgusu başladıktan yaklaşık 2 saat sonra duruşmaya kısa bir süre ara verildi. Sorgulama, verilen aranın ardından devam ederken, bir süre sonra mahkeme salonundan dışarı çıkan Yıldırım'ın avukatı, çağırdığı doktorla birlikte salona geri döndü. İçeriden bir süre sonra çıkan sağlık ekipleri, aradan zaman geçtikten sonra tekrar içeri çağrıldı.
 
Sorgu sırasında adliye binası dışına getirilen bir ambulansın dışında, ilerleyen saatlerde ikinci bir ambulans da adliye giriş kapısının tam yanına çekildi.
 
Aziz Yıldırım'ın sorgu sırasında şekerinin yükselmesi ve geçen zamanda düşürülememesi üzerine Yıldırım, İstanbul Adliyesinden bugün taburcu edildiği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeniden gönderildi.
 
Aziz Yıldırım'ın doktoru Serdar Erkan, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada ''iki defa kendisini kötü hissettiğini söyledi ve kontrol ettik. Şekerine baktık. 240 çıktı. 112 Acil doktorlarını çağırdık. Ambulansa gidildi ve serum takıldı. Şekeri düşmedi. Bunun üzerine, ifade veremeyecek duruma geldiği için hastaneye sevk edildi'' diye konuştu.
 
Bu arada, Aziz Yıldırım'ın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden saat 21:00 sıralarında getirildiği İstanbul Adliyesi önünde de Fenerbahçeli taraftarlar sorgu boyunca bekleyişini sürdürdü.
 
Polis, basın mensuplarına zaman zaman sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar ve gazeteciler arasında ise barikat kurarak, taraftarların bir taşkınlık yapmasını önledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız