SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Baykal İstifa Etti.!

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen kasetin internette yayınlanmasının siyasette yarattığı deprem sürüyor. Dört gündür sessizliğini koruyan Baykal, bugün canlı yayında 'kasetteki görüntüler' için komplo dedi, hükümeti suçladı ve istifa etti.

İşte Baykal'ın açıklamalarından satırbaşları:

İSTİFA ETTİ

Bu komplo son iki hafta içinde düzenlenmiştir. Komplo tezgahı malzemeleriyle çekimleriyle günceldir. Meskene tecavüz ve teknolojiyle tezgahlanan bu komplonun iktidar gücü seferber edilmeden, muhalefet başkanına karşı bu kadar fütursuzca yapılması mümkün değildir. İktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son iki hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi söz konusu bile olamaz.

Ana muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünlerde iktidarın onayı olmadan gerçekleştirilemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar, aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir.

İLGİNÇ NOT

İktidarın samimiyetine inanmıyorum ama ABD’den Prensilvanya’dan aldığım mesajlara da inanıyorum.

Hukuksuz ve ahlaksızlığı temel alan, çok ayıp ama diye başlayan, yorumla hesap sormaya çalışanlara da söyleyecek sözüm var. Ahlaksız komplolara itibar eder, ne ahlaklı ne hukuku savunamazsınız. Komplo yapanlar işlerini sizlere güvenerek yapıyorlar.

Bu tablo karşısında bana da bir görev düştüğünün farkındayım. Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bunun bir bedeli varsa, bu da CHP genel başkanlığından ayrılmaksa bunu

Bu kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine bu bir meydan okumadır. Bu anlayışla bugün genel başkanlığından istifa ediyorum. Bunun hedefi sadece ben değil CHP’dir.

AHLAK DIŞI

Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir. bir komplodur. Komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken, bazen haneye tecavüz edersiniz.

Duvarlara gizli kameralar yerleştirirsiniz. İnsanların en korunaksız görüntülerini alırsınız kesersiniz biçersiniz montaj yaparsınız çarpıtırsınız.

TAZE BİR KOMPLO

Böyle yaparken de insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. Ar haya ve utanç bunu yapanlar için anlamlarını kaybeder. Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler bunu sapık oldukları için yada ticari kazanç için düzenlememişlerdir. Bunu siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Ahlaklarına vicdanlarına uygun bir siyaset.

Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Bir komplo imal edilmiştir. Taze iki haftalık bir komplo vardır.

HEDEF BİR KİŞİ DEĞİL

Bunun hedefi bir kişi değil, onun çok ötesinde CHP’nin neredeyse tek başına yürüttüğü cumhuriyete demokrasiye hukukun üstünlüğüne sahip çıkan, sivil diktaya verdiği mücadelesidir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız