SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Bir İhlalin Gereği Yapıldı...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:24
Ve Bir İhlalin Gereği Yapıldı...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin Sümerpark (Abdullah Gül Parkı) yönünün girişinde bulunan kamuya ait yolun dubalarla kapatılmasına müdahale edildi. Yaklaşık 4 yıldır yapılan yasa dışı uygulamaya Çarşamba günü öğle saatlerinde Malatya Belediyesi bünyesindeki 'Kent Trafik' ekipleri ve trafik polisleri tarafından son verildi. 

AVM önüne gelen görevliler, alış veriş merkezinin yetkililerini yolun bulunduğu alana çağırarak ihlale son verilmesini istedi. AVM yetkilileri, resmi görevlilere uzun süre dil dökerken sonunda dubaları kaldırmak zorunda kaldılar. Böylece kamuya ait olan yolda yıllar sonra vatandaşın kullanımına açılmış oldu. 

Vatandaş Kullanıp, Park Edebilecek

Söz konusu yolda, İl Trafik Komisyonu'nca herhangi bir park yasağı kararı bulunmadığı için vatandaşlar yolu hem geçiş için kullanabilecekler hem de araçlarını park edebilecekler. Bu kullanıma AVM'nin giriş kısmında denk gelen bölüme yapılan araç park cebinin de dahil olduğu öğrenildi.

Zaman Gösterecek..

Kamuya ait yolu kullanan veya park edenlere siviller tarafından müdaha edilmesi durumunda suç işlenmiş olacak. İleride verilebilecek park yasağı kararının gerekçeleri ve birilerine tekrar ayrıcalık tanınıp tanınmaması konusunu da zaman gösterecek.

Peki Diğer İhlaller!..

Kamu ait alanın özel kullanımı ihlallerinin biri son bulurken, gereği yapılması ve açıklığa kavuşturulması  gereken konular ise şöyle; 

1) Avm'nin etrafındaki kamuya ait alanlarda yer alan bilboardların niçin avm kontrolünde oldu? Buralardan elde edilen gelirin faturaları kim tarafından kesildi? Bilboardlar AVM sınırında dahi olsa, vatandaşın işyerine astığı tabelalardan bile vergi alan belediye buralardan herhangi vergi tahsilatı yaptı mı? Ayrıca bilboardların görünümünün kapanmaması için kamuya ait yola konulan demirler ne zaman sökülecek? 

2) Yollardaki tek yön uygulamasının resmi bir kararla belirlenmesi konusu

3) Kamuya ait sokakların ne zaman isimlendirileceği konusu

4) Belediyenin kendisine ait olmadığını söyledi yol aydınlatmalarının kime ait olduğu? Kamusal alana konulan aydınlatma ışıklarının niçin AVM'nin kapanışına göre ayarlandığı

5) Kamusal alandaki AVM'ye ait flamaların uyarıya rağmen kaldırılmamasına karşı kamu vicdanını rahatlatacak yaptırımlar konusu

Kaynak : www.yenimalatya.com.tr (Yeni Malatya Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız