SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve ...Hayat Tamamen Durdu...

A- A+ PAYLAŞ
 
Yunanistan’da özel sektör ve kamu çalışanları, ülkede liderler kemer sıkma önlemlerini oylarken, 48 saat sürecek iş bırakma eylemine gitti.
Parlamento dışında toplanan binlerce Yunan’ın protestolarını kontrol etmek için 5 binden fazla polis görevlendirildi. Parlamento dışında gerçekleştirilen gösterilerde, eylemciler kemer sıkma önlemlerine karşı sloganlar attı.
 
Atina’da gün ortasında daha büyük çaplı eylemlerin gerçekleşmesi bekleniyor.      
 
HAYAT DURDU
 
Ülkede, doktorlardan ambülans şoförlerine, kumarhane çalışanlarından aktörlere kadar özel ve kamu sektörü çalışanları iki gün boyunca iş yapmayacak.
 
Yunanistan’da yüzlerce uçuş iptal edilirken, hava trafiğini kontrol eden görevliler bile sabah saat 8 itibariyle dört saat sürecek eylem yapacak. Hava kontrolü çalışanlarının akşam saatlerinde yeni bir eylem daha gerçekleştirmesi bekleniyor.  
 
Toplu taşımada görevli çalışanlar da eyleme katıldığından ülkede büyük bir trafik kaosu yaşanıyor.  
 
İşçi sendikaları, asgari ücretle çalışan işçilerden bile vergi alacak yeni kemer sıkma programını protesto etmek adına böyle bir karar aldı.
 
Kemer sıkma önlemleriyle, sermaye harcamalarında büyük kesintiler, vergilerde ise ciddi anlamda artış görülecek.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız