SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Darbeci Tankları Alarmı..

0
Güncellendi - 2016-07-17 02:37:19
Darbeci Tankları Alarmı..
A- A+ PAYLAŞ

  • 2. Ordu Karargahı'nda darbeci direnişi.. Darbeci tankları.. Malatya'da an be an yaşananlar.

2.Ordu Karargahı'nda darbe yanlısı  bir grup direniyor. .Komuta kademesinin durumu hakkında bilgi edinilemedi. 2. Ordu Karargahı ve çevresinde silah sesleri sürerken, karargah içerisinde bulunan bazı askerlerin silahla açtığı ateş sonucu yaralanmalar olduğu öğrenildi. Bölgeye 4 adet ambulans sevkedildi.

AN BE AN OLANLAR ŞÖYLE..

03.15 sıralarında karargah yakınında silah ve patlama sesleri, bir süre sonra da “Teslim Olun” çağrıları duyulduğu, çevrede oturan vatandaşlar tarafından bildirildi.

Bu arada, 03.30’dan itibaren kent merkezinde araç konvoy kalabalığı olağanüstü arttı. Malatya’daki tüm belediye otobüsleri de önlerinde bayraklı olarak bu konvoylara katıldı.

Yine aynı saatlerde, Paşaköşkü Semti’ndeki Kurtuluş Kiliseleri Malatya Koordinatörlüğü ofisinin tahrip edildiği öğrenildi.

Yine Atatürk (Kışla) Caddesi’nde bulunan ve Fetullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu öne sürülen bir yayınevi de, tahrip edildi.

04.00 sıralarında polis telsizinden, kapalı kasa kamyonet, minibüs benzeri araçların belirlenmiş hassas bölgelere kesinlikle yaklaştırılmaması talimatı verildi.

04.30’dan itibaren 2. Ordu Karargahı çevresinden yeniden silah sesleri gelmeye başladı.

05.00 sıralarında da, yine polis telsizinden, Atatürk (Kışla Caddesi)‘nde gri renkli kapalı kasa bir transporter araçtan, vatandaşları kışkırtmaya yönelik hareketler yapıldığı belirtilerek, bu araç ve içindeki şahısların yakalanması istendi. Caddeye gelen ekipler, söz konusu araca rastlayamadılar.

05.15’ten itibaren 2. Ordu Karargahı bahçesinden yine silah sesleri gelmeye başladı. Polislerin, karargahın Aytaçpaşa Caddesi tarafından duvar dibinde tertibat aldıkları, içerdeki bazı askerlerin silah kullandıkları bildiriliyor. Komutanlığın dışında ise kimliği belirsiz bir şahıs pompalı tüfekle ateş açtı. Komutanlığın önünde bir süre kargaşa yaşandı.

Direnen darbe yanlısı bir grubun olduğu belirtilen 2. Ordu Karargahı’na bağlanan kavşakların da, polis ekiplerinin yanı sıra belediyeye ait iş makineleri ve otobüslerle kapatıldığı gözlendi.

05.40’ta, çevredeki polis ekipleri, eski Devlet Hastanesi öne birkaç ambulans istediler. Bir kişinin açılan ateş sonucu vurulduğu bildirildi. Durumu ağır olan yaralı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

05.45’de de 2. Ordu Karargahı’na girmeye kalkışan kim olursa olsun, askeri personel dahil gözaltı yapılması için polis ekiplerine talimat verildi.

05.55'den itibaren 2. Ordu Karargahı çevresindeki polis kuvvetleri takviye edilmeye başlandı.

Öte yandan, 7. Ana Jet Üssü'nde de herhangi bir uçuş olmaması için, pistlerin belediyeden gönderilen araçlarla kapatıldığı öğrenildi.

06.15 sıralarında polis telsizinden,tüm personelin çelik yelekli olacakları anonsu yapıldı.

06.55'te 2. Ordu çevresindeki kavşakları kapatan belediye otobüsleri ile belediye araçlarının vatandaşta yanlış algı oluşturmaması için, tepe lambaları yanan resmi polis otolarının, bu araçlarının yanında durmaları talimatı verildi.

07.40'da 2 askeri personelin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada 07.55 sıralarında karargahtan yeniden silah sesleri yükselmeye başladı.

Polis telsizinden de, 2. Ordu Karargahı'na bağlanan yollardan Hastane Caddesi'nde bir kişinin daha yaralandığı belirtilerek, ambulans istendi.

08.05'de polis telsizinden yapılan anonsta, Beylerderesi istikamekten şehir merkezine hareket eden iki tank ve zırhlı araçların, yollara ağır vasıtalarla kesilmesi, hareketlerinin kesinlikle engellenmesi istendi. Tankların ve zırhlıların hiçbir uyarıyı dinlemeden hareket ettikleri belirtilirken, Çevreyolu ile İnönü Caddesi'nden geçişlerine izin verilmemesi duyuruldu.

Tanklardan biri arıza yaptı, personelinin gözaltına alınması duyurdu.

Çevreyolu'nun çeşitli bölümlerinde yollar tıkanırken, bir tankın ara sokaktan 2. Ordu Karargahı'na yöneldiği, önüne çıkan polis aracına zarar verdiği bildirildi. Mehmet Buyruk Caddesi'ne giren tank, yoldaki araçlara çarpa çarpa ilerledi ve 2. Ordu Nizamiyesi civarında çevreye ateş açarak, karargaha girdi.

Bu arada, Malatya'daki Altay, Çakmak ve Tolga kışlalarından çıkabilecek darbe yanlılarını engellemek için, kışlalar çevresindeki tüm yollar, iş makineleri, ağır araçlarca kesildi.

08.30'da, bazı askeri personelin teslim olacağı, işlemlerinin yapılması polis telsizinden anons edildi. Bu askerlerin, karargahın arkasındaki caddede polise teslim olacakları sanılıyor.

08.45'te Sivas yolu Topsöğüt istikametinden 3 adet tankın harekete geçtiği bilgisi alındı. Bunları engellemek için yolların kapatıldığı bildirildi.

09.15'de, 8 civarında askerin teslim olduğu bildirildi.

Kentin çevre mahallelerinde oturan vatandaşların, askeri araç hareketliliği halinde 155 Polis İmdat'a bilgi vermeleri konusunda uyarıldıkları öğrenildi.

Saat 10.30'da, 2. Ordu Karargahı'ndan beyaz bayrakla çıkan 10 askeri personelin polise teslim olduğu öğrenildi. Askerlerin peyderpey teslim olmaya başladıkları, aralarında rütbelilerin de olduğu bildiriliyor. Teslim olan bir askerin yaralı olması nedeniyle ambulansla hastaneye gönderildiği öğrenildi.

Saat 10.40'da karargahtan nizamiye dışına çıkan 25 asker daha polise teslim oldu.

11.00 itibarıyla teslim olan asker sayısı 50'ye ulaştı.

11.20'de de, çoğu sivil giyimli olmak üzere 200'e yakın asker de, nizamiyeden polise teslim olmaya başladılar.

Kalabalık bir vatandaş grubu, darbeci tank ve zırhlılarını engellemek üzere, Çevreyolu'nun bir bölümünü trafiğe kapattı.

13.00'de gece de tahrip edilen Gülen Cemaati'ne yakın NT Kırtasiye'yi yakma girişimine polis engel olmaya çalıştı. Bank Asya'nın da camlarının kırıldığı bildirildi.

İsmet YALVAÇ, Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

POLİS EKİPLERİ KARARGAH DUVARI ÖNÜNDE DURARAK VATANDAŞLARIN İÇERİ GİRMEMESİ İÇİN BEKLİYOR. (CAHİT ÖZÇELİK - ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ 2.ORDU KOMUTANLIĞI’NI ABLUKAYA ALIRKEN DIŞARIDA BEKLEYEN ÇOK SAYIDA VATANDAŞ DA İÇERİŞ GİRMEK İSTEDİ. (CAHİT ÖZÇELİK - ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

İÇERİDEN HALKA ATEŞ AÇILMASI NEDENİYLE VATANDAŞLAR ZAMAN ZAMAN İÇERİ GİRMEK İSTİYOR. (CAHİT ÖZÇELİK - ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

d6

d7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız