SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Kar Dalgası Geldi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kar yağışı bu sabahtan itibaren etkili olmaya başladı. Arapgir ilçe merkezinde kar kalınlığı 49 cm'ye ulaştı. Kar yağışından sonra soğuk hava etkili olacak. Bu arada, Pütürge'de Köy Hizmetleri'ne ait greyder devrildi, operatör ağır yaralandı.

CUMA SABAHI YOĞUNLAŞTI..
Malatya'da Çarşamba akşam saatlerinden itibaren aralıklı olarak görülen "hafif" kar yağışı, Cuma sabah 08.15'den itibaren yoğunlaştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın 15.00'e kadar etkili bir şekilde devam edeceğini, daha sonra soğuk havanın etkili olacağını, Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece sıcaklığın -7'ye kadar düşeceğini belirttiler. Cumartesi gündüz -3, Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece de -8'e varan sıcaklık tahmini yapıldı. İl merkezinde Cuma sabahı başlayan kar yağışından sonra saat 11.00 sıralarında il kar kalınlığı 7.5 cm. olarak ölçüldü.

İlçelerde de kar yağışının Perşembe öğleden sonra etkili olmaya başladığı, Arapgir ilçe merkezinde kar kalınlığının 49 cm'ye ulaştığı, merkeze bağlı uzak mahalleler ile 42 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Doğanşehir ilçe merkezinde 5 cm, Hekimhan ilçe merkezinde 12 cm, Kuluncak merkezinde 7 cm. kar kalınlığı olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Pütürge ilçe merkezi yakınındaki bazı grup köy yollarında kar temizliği yapan Köy Hizmetleri'ne ait greyder devrildi. Saat 10.00 sıralarında meydana gelen kazada operatör Yüksel Yılmaz başından yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Bu arada, kar yağışı nedeniyle Cumartesi ve Pazar günü oynanması gereken 1. Amatör Futbol Büyükler ve Gençler Ligi maçlarının ertelendiği bildirildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Malatya'da Hükümet Meydanı, (ortada) Ziraat Bankası önü, (altta) Pütürge'de devrilen Köy Hizmetleri Grayderi (Fotolar: Selahattin GÖKATALAY, İHA ve Hasan AKYOL)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız