SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Kuş Gribi Malatya'da!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale İlçesi Bend Köyü'nde 12 Ocak'ta ölen tavuğa yapılan kuş gribi testinde numunenin pozitif çıktığı bildirildi. Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'nin açıklamasında da, Malatya "Kuş Gribi Şüphesi" olan iller arasında belirtildi.

KÖYDE KUŞ GRİBİ..
12 Ocak'ta Karade ailesine ait bir tavuk ölmüş ve tavuğun numunesi Elazığ'a tahlile gönderilmişti. Yapılan tahlillerde tavuk numunesinin pozitif çıktığı bildirildi.

Bunun üzerine Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köye gelerek tavukları toplamaya başladı. Toplanan hayvanlar, İl Müdürlüğü'nün karbonmonoksit gazı içeren bölümüne konarak itlaf edildi. Kuş gribi tespit edilen tavuğun ait olduğu Karade ailesinde 8 kişi, köye gelen 112 acil servis ambulansıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı.

Köy Muhtarı İhsan Özbay, kendilerinden daha önce ölü tavuklarını bildirmelerinin istendiğini, bunu üzerine ölen tavuğu Tarım Müdürlüğü'ne bildirdiklerini söyledi.

Muhtar Özbay, sonucun pozitif çıkması üzerine ekiplerin köye gelerek inceleme yaptığını ve tavukları topladığını belirtti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Bent Köyü'nde 12 Ocak'ta öldüğü ihbar edilen tavuğun Elazığ Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini ve burada yapılan incelemede sonucun "pozitif" olduğunun anlaşılması üzerine, köyde bugünden itibaren "karantina" başlatıldığını bildirdi.

KUŞ GRİBİ ULUSAL KOORDİNASYON MERKEZİ DE AÇIKLADI..
Öte yandan,Kuş gribi görülen ve şüpheli durumda bulunan illerin sayısının 29'a, itlaf edilen kanatlı sayısının ise 764 bine ulaştığı bildirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı eşgüdümünde oluşturulan, Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde 26 Aralık 2005 tarihinde tespit edilen kuş gribi vakasının ardından, bugüne dek kuş gribi görülen ve şüpheli durumda bulunan illerin sayısı 29'u buldu.

Açıklamada kuş gribi vakalarının yaşandığı illerin Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Erzincan, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Ankara, Bursa, İstanbul, Van, Aydın ve Kars olduğu belirtildi.

Kuş gribi şüphesi olan iller ise Muş, Ardahan, İzmir, Isparta, Konya, Karaman, Siirt, Karabük, Sivas, Bayburt, Elazığ, Diyarbakır, Eskişehir, Muğla, Batman ve Malatya olarak açıklandı.
Bugün saat 18.00 itibari ile itlaf edilen kanatlı sayısının ise 764 bine ulaştığı bildirildi

FOTOĞRAF: Bent Köyü'ndeki kanatlı hayvan itlaf çalışmaları (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız