SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve M.Belediye 2. Ligde..

A- A+ PAYLAŞ

Yapılan tüzük değişikliğiyle önümüzdeki sezon Yeni Malatyaspor adını kullanacak olan Malatya Belediyespor, Muğla- Fethiye Stadı'nda 2. lige yükselme ekstra play-off finalinda Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi. Normal ve uzatma süresi 0-0 sona eren maçta Malatya Belediyespor penaltı atışlarıyla 5-3 üstünlük sağlayarak, 2. lige çıktığını ilan etti.

Maçı Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile 2 bin dolayında Malatya taraftarı izledi. Malatya Belediyespor, 3. lig 5 grubu lider olarak tamamladıktan sonra ekstra play-off oynama hakkını elde etti. Muğla'daki ilk maçında Menemen Belediyespor'la karşılaşan, normal ve uzatma süreleri 1-1 biten bu karşılaşmada, penaltıların ardından 9-8 üstünlük sağlayan Malatya Belediyespor yarı finale kalmıştı. Yarı finalde Yimpaş Yozgatspor'u 1-0 mağlup eden Malatya Belediyespor, kendisi gibi 2 takımı eleyen Keçiörengücü ile final oynama hakkını elde etmişti.

PENALTILARLA..
Karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresi ile 15'er dakikalık iki uzatma devresi 0-0 sonuçlanınca penaltı atışlarına geçildi. Malatya Belediyespor, 4. penaltı atışlarının ardından rakip takımın bir penaltıyı kaçırması nedeniyle 4-3 öndeydi. Malatya Belediye'nin 5. penaltısını Ergün kullandı ve golü atınca, rakip takımın 5. penaltıyı kullanmasına gerek kalmadı ve Malatya Belediyespor, 2. lige yükseldi.

NOTLAR..
STAT: Fethiye Şehir

HAKEMLER: Hakan Özkan, Ali Saygın Ögel, Arkın Akgöl

MALATYA BELEDİYE: Taylan, Mehmet, Vedat, Yusuf Yağmur, Celal, Ergün, Engin, Yusuf Çelik (Dk. 101 Taner), Alp, Adem, Ömer Yavuz (Dk. 94 Gökhan)

KEÇİÖRENGÜCÜ: Ömer Sepici, Şener, Selçuk, Barış , Yaşar, Abdullah, Cem, Murat (Dk. 109 Rahmi), Emrah, (Dk. 66 Ahmet), İsmail (Dk. 80 Ömer Fırat Çelik), Mehmet Erdem

SARI KART: Dk. 89 Yusuf Çelik, Dk. 115 Vedat (Malatya Belediye), Dk. 115 Cem, Dk. 120+1 Yaşar (Keçiörengücü)

5. dakikada Malatya'dan Yusuf Yağmur'un şutu yandan auta çıktı.

10. dakikadaki Keçiören kontraatağında Şemsettin'in kafa şutunda top üst direkten döndü.

15. dakikada Yusuf Yağmur'un şunu yine Keçiören kalesini bulmadı.

21. dakikada Engin Fırat'ın serbest vuruşunu Keçiörengücü kalecisi iki hamlede önleyebildi.

31. dakikada Malatya Belediye mutlak bir gol pozisyonunu Ömer'le değerlendiremedi. Engin Fırat'ın kullandığı serbest atıştan gelen topla 6 pasta buluşan Ömer, boş kale yerine dışarıya gönderdi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

50. dakikada Cem Malatya cezaalanına girdi, plase vuruşu yan ağlarda kaldı.

70. dakikada Murat’ın kafayla vuruşunda top direkten döndü.

Maçın normal süresi 0-0 bitti.

111. dakikada Yusuf Yağmur ortaladı, Ergun topla buluştu, vurdu Keçiören kalecisi köşeden çıkardı.

VE PENALTILAR..
Uzatma süresinde de 0-0'lık beraberlik bozulmadı ve sonuç penaltılara kaldı.

1. PENALTILAR: Malatya Belediye Engin Fırat'la 1-0 öne geçti, Keçiören Yaşar'la 1-1'lik beraberliği sağladı.
2. PENALTILAR: Malatya Belediye Alperen'le 2-1 öne geçti, Keçiören Ömer'le atışı kaçırdı:2-1
3. PENALTILAR: Malatya Belediye Mehmet Ali ile 3-1 öne geçti, Keçiörengücü Yaşar'la durumu 3-2 yaptı.
4. PENALTILAR: Malatya Belediyespor Taner'le skoru 4-2 yaparken, Keçiörengücü Cem Çetin'le skoru 4-3'e taşıdı.
5. PENALTI: Malatya Belediyespor Ergün'le durumu 5-3 yaparken, bu skor galibi belirlemeye yetti ve Keçiörengücü'nün 5. penaltıyı atmasına gerek kalmadan Malatya Belediyespor 2. Lige yükseldiğini ilan etti.

HABER: Fatih AVCI (TV Malatya- Fethiye Şehir Stadı)
FOTOĞRAFLAR: Sezgi KÖKTENER

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız