SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Malum Sonuç: 0-2

A- A+ PAYLAŞ

Transferde anlaştığı futbolcularla sözleşme yapamayan ve bu nedenle "güçsüz" kadrosuyla Adıyamanspor karşısına çıkan Malatyaspor, rakibine 2-0 yenilmekten kurtulamadı ve küme düşmeme mücadelesinde çok büyük bir yara aldı. İl yöneticileri ve siyasilerden kimsenin gelmediği maçı 2 bin 500 dolayında taraftar izledi. Eski yedek kaleci Eray Serbes'in alacağına ilişkin "muvaffakatname" vermemesi nedeniyle kadroyu takviye için Malatya'ya getirdiği 11 futbolcuyla sözleşme yapamayan Malatyaspor, "güçsüz" ve moralsiz kadroyla mücadele ettiği karşılaşmada, 56. dakikada yediği gole kadar yine de üstün oynarken, bu golün ardından direncini yitirdi. İkinci gol sonrası taraftarlar, belediye başkanı ve milletvekilleri aleyhine sloganlar attılar.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Deniz Kükrek, Gündoğdu Yiğit, Servet Reyhan, 4. hakem Murat Kurt,

MALATYASPOR: Taylan, Mustafa Sert, Fatih, Ergün, Tuncay (Dk.67 Mustafa Arslan), Mert, Güven (Dk.72 Buğra), Alper, Celil, Volkan (Dk.83 Mehmet), Mahmut,

YEDEKLER: Önder, Mehmet, Mustafa Arslan, Buğra, Ahmet,

ADIYAMANSPOR: Erman, Arda, Barış, Gökhan, Erdi, Ersin, Yunus (Dk.80 Mustafa), Süleyman, Ferit (Dk.85 Hüseyin), Suat, Sait (Dk.89 Eyyüp),

YEDEKLER: Muhammet, Ahmet, Samet, Mustafa, Hüseyin, Eyüp, Bedri

GOLLER: Yunus (Dk. 56 pen.), Ferit (Dk. 75) (Adıyamanspor)

SARI KARTLAR: Tuncay, Volkan, Ergün, Güven, Mustafa Sert, Mustafa Aslan (Malatyaspor), Barış (Adıyamanspor)

10. dakikada Tuncay'ın uzun pasında Ergün topla buluştu, Adıyaman kalecisiyle karşı karşıya kaldı. Yarım volesinde topu kaleci son anda aldı.

11. dakikada Güven, cezaalanı yayı üzerinden sert vurdu. Adıyaman kalecisi topu köşeden çıkardı.

18. dakikada Volkan- Mert verkaçında topla son buluşan Mert oldu. Sert şutunda Adıyaman kalecisi yine başarılıydı.

23. dakikada Malatyaspor ataktı. Fatih'in ara pasını cezaalanı içerisinde alan Celil, çaprazdan vurdu, kaleci son anda uçarak topu çeldi. Savunma topu uzaklaştırdı.

35. dakikada Malatyaspor baskılı oynarken, Adıyaman kontraatağa çıktı. Süleyman soldan Sait'i kaçırdı. Bu oyuncu cezaalanına girdi, kaleciyle karşı karşıya iken plase vurdu. Taylan topu çeldi, savunma taça attı.

39. dakikada Adıyaman kalecisi bir kez daha başarılıydı. Celil sağdan ortaladı. 6 pas içerisinde Mert'in vuruşunda kaleci son anda uçarak topu kornere tokatladı.

40. dakikada Celil, Adıyamanlı oyunculardan birer birer sıyrıldı, kaleciyle karşı karşıya iken vurdu. Kaleci topu almayı başardı.

Hakem ilk yarıda oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı.

51. dakikada Volkan'ın soldan ortaladığı top savunmadan sekti. Bomboş durumdaki Ergun önünde bulduğu topu yan ağlara şutladı.

56. dakikada Malatyaspor etkiliyken, ani gelişen Adıyamanspor atağında savunma az adamla yakalandı. Sağdan cezaalanına giren Suat, Volkan tarafından yere indirilince, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Yunus Adıyamanspor'u 1-0 öne geçirdi.

75. dakikada Adıyamanspor'un kazandığı korner atışını Sait kullandı. Gelen topla 6 pasta buluşan Ferit, topu ağlara gönderdi: 0-2

Bu golün ardından taraftarlar "Çakır İstifa", "Vekiller İstifa", "Sahipsiz Malatya" sloganları atmaya ve eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi lehine bağırmaya başladılar.

Maçın hakemi oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti ve maç 2-0 konuk Adıyamanspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Maç sonrası da protestolarını sürdüren taraftarlardan yaklaşık 200 kişilik bir grup, protokol tribünü önünde "Helvacı Başkan İstemiyoruz" şeklinde Çakır aleyhinde yaptılar. Milletvekilleri de protestodan nasibini aldı.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız