SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve O Bebek Öldü..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:09:34
Ve O Bebek Öldü..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da doğum için gittiği özel hastanede doğumhanede damar yolları sökülerek çıkartılan kadının başka bir özel hastanede dünyaya getirdiği erkek bebek 17 gün sonra hayatını kaybetti.

Malatya’da 13 Haziran 2013 günü meydana gelen olayda, hamilelik süresinde kontrole gittiği özel hastaneye doğum için giden Gönülay Gültekin (29) adlı kadın, Cumhuriyet Başsavcılığına ve Sağlık Bakanlığına vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, gittiği özel hastanede 450 TL doğum masrafı karşılığında fatura istenmesi nedeniyle kendisinin doğumhanede beklerken, damar yollarının sökülerek kovulduğunu ve ardından ise ambulans verilmeden gittiği başka bir özel hastanede son anda doğuma yetiştirildiğini, ancak burada ise bebeğinin küveze alınmayarak ve sevk edildiği Turgut Özal Tıp Merkezi’ne giderken ambulans verilmediğini iddia etmişti.

Gönülay-Ali Gültekin çiftinin 17 günden beri Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yoğun bakımda tutulan bebek hayatını kaybetti. Bebek, doğduğunda yemek borusunun mideye birleşen yerinde açıklık olduğu tespit edilmiş ve beyne oksijen gitmediği belirlenmişti.

Turgut Özal Tıp Merkezi Morgu önünde bebeğinin cenazesini bekleyen talihsiz anne Gönülay Gültekin, “Kendileri de yavrularına morg kapısında ağlasınlar, Kendileride morg kapısında kalsınlar. Ben yavruma yandım, kendileri de yansın. Benim yavrumun beynine oksijen gitmemiş, iç organları çalışmamış. Kendileri de yansın” diyerek ağıt yaktı.

Baba Ali Gültekin, “Bebeğimizin ölümüne sebep oldular. Her şeye bir kılıf uyduruyorlar, her şeyi normalmiş gibi gösteriyorlar. İkinci özel hastaneye gidiyoruz, ambulans verilmiyor. Olan insanların hayatına oluyor. Eşim doğumhanedeydi, doğum yaparken dışarı çıkarttılar. Bunun raporunu ikinci gittiğimiz özel hastaneden aldım. Raporda, ‘Hasta tam doğum yaparken buraya geldi’ diyor. Bebeğimiz öldü. Başka insanların bebeğine bu yapılmasın” dedi.

Bebeğin cenazesi amcası tarafından morgtan alınarak özel araçla Yazıhan ilçesine götürüldü. Anne Gönülay Gültekin’in bebeğin cenazesine bakarak gözyaşları döktü. Anne, aracın içinde bebeğinin cenazesine bakarak gözyaşlarını tutamadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız