SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve O Özelleştirme İhalesi İPTAL

0
Güncellendi - 2016-12-14 23:17:24
Ve O Özelleştirme İhalesi İPTAL
A- A+ PAYLAŞ

  • ÖİB'nin,  konut ve ticaret alanı olarak imarını düzenleyip satışa çıkardığı, Yakınca'daki yaklaşık 82 bin metrekarelik 2 arsanın özelleştirme kapsamında satışına ilişkin ihale iptal edildi.

Malatya’da, halen 800 civarında işçi çalıştıran ve bazı önemli markalara da fason üretim yapan 16 konfeksiyon atölyesinin içerisinde faaliyet gösterdiği TEKEL Tütün depolarının üzerinde bulunduğu toplam 82 bin metrekare büyüklüğündeki birbirine komşu 2 ayrı arsanın özelleştirme yoluyla satış ihalesi iptal edildi. malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nin, geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği, E Tipi Cezaevi yanında bulunan söz konusu iki parselin satışının "kamu yararına iptal edilmesi gerektiği" yolundaki haberleri kamuoyunda yankı uyandırırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 Aralık 2016 Cuma günkü Resmi Gazete’de yayımlanan ilanı ile ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

SON TEKLİF VERME SÜRESİ 22 ARALIK’TAYDI…

Malatya Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’ne ait iken kurumun özelleştirilmesi nedeniyle Hazine'ye devrolanYakınca Mahallesi’nde Malatya E Tipi Cezaevi’nin yanında bulunan, halen tekstil atölyeleri olarak kullanılan Yaprak Tütün Depoları'nın üzerinde yer aldığı 477 Ada ve Parsel 1'deki 15 bin 308 metrekare ve 477 Ada- Parsel 2'deki 66 bin 525 metrekare olmak üzere toplam 81 bin 833 metrekarelik arsalar ÖİB tarafından  özelleştirme yoluyla satışa sunulmuştu. Özelleştirme İdaresi, tekliflerin 22 Aralık 2016 tarihine kadar alınacağını duyurmuştu.

800 İŞÇİ İŞSİZ KALACAKTI

TEKEL depolarının bulunduğu alanın mülkiyeti, 2013 yılında özelleştirme kapsamına alınarak kamu kuruluşu olan TTA Gayrimenkul A.Ş.’ye devredilen arsaların üzerindeki Tekel Tütün Depoları, 2010 yılında Malatya Valiliği tarafından istihdam ve üretim için konfeksiyon atölyelerine kiraya verilmişti. 800 civarında işçinin çalıştığı ve tanınmış çok sayıda konfeksiyon markasına fason olarak üretim yapan 16 konfeksiyon atölyesi, bu satış yüzünden kapanma, çalışanlar da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARINA TERS DÜŞÜYORDU

Özelleştirme ihalesinin ilan edilmesinin ardından Yeni Malatya Gazetesi ve malatyahaber.com’un “Bu Satış ‘Kamu Yararı’na İptal Edilmeli” ve “Başbakan ‘İstihdam’ Derken Malatya’da 800 Kişi İşsiz Kalacak!.” başlıklı haberleri ile konuyu kamuoyuna duyurması ve kamuoyunda oluşan rahatsızlık üzerine, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Öznur Çalık,  Milletvekili Mustafa Şahin, Vali Mustafa Toprak, eski Milletvekili Ömer Faruk Öz ile TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'un konuyu takip ettikleri öğrenildi.

Kamuoyunda; “Hükümet, yatırım yapmak isteyenlere bedava arsa verdiği bir dönemde, konfeksiyon atölyelerinin faaliyet gösterdiği bir alanın özelleştirilerek, buradaki üretimin durdurulması yaklaşık 800 işçinin işsiz kalacak hükümetin politikaları ile uyuşmuyor” tepkisi oluşurken, söz konusu arsalara Malatya’da bazı büyük müteahhitlik firmalarının konut yapmak üzere talipli oldukları iddia edilmişti.

ÖİB: İHALELER İPTAL EDİLMİŞTİR

ÖİB tarafından, Resmi Gazete'de yayınlanan ilanda, Tekel Tütün Depolarının bulunduğu alanın satışının iptal edildiği belirtildi. Söz konusu “Yatırımcılara Duyuru” başlıklı ilanda şu ifadeler yer aldı:

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

Muhtelif taşınmazların “Satış” yöntemi ve “Pazarlık’’ usulü uygulanmak suretiyle ayrı ayrı özelleştirilmelerini teminen 18.11.2016 tarihli ve 29892 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İhale İlan Metnindeki tabloda 9 ve 10. sırada yer alan Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Yakınca Mahallesi, 477 ada, 1 ve 2 parsellerdeki taşınmazların özelleştirme ihaleleri iptal edilmiştir.”

ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN DA ÇIKARILSIN..

Bu arada, satışı iptal edilen TEKEL Tütün Depoları arazisinin hazır depolarda faaliyet gösteren konfeksiyon atölyelerinin çalışmalarını yürütmesine olanak sağlayacak Konfeksiyon Sitesi olarak ilan edilmesi ve bunlara yeni yer bulunmasından sonra yine kamunun ihtiyacına göre değerlendirilmesi ve kesinlikle satılmaması gerektiği ifade ediliyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

arsa3

arsa1

ozellestirme

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hüseyin Polat (7 yıl önce)
    Büyük bir sıkıntıydı ve çok şükür çözüldü. Konuyu takip ettim. Milletvekili Mustafa ŞAHİN Maliye bakanı ve bakan yardımcısı ile görüşerek çözüme ulaştırdı. Konuyla ilgisi olmayan hatta haberi bile olmayanların haber metni içinde yazılması manidar...
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Öznur Hnm bu konu ile hiçbir zaman ilgilenmedi. Buna rağmen isminin yazılması yanlış. Konu ile ilgilenen Mustafa Şahin bey ve bakanımızdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ilgilenen herkesten Allah razı olsun , önemli olan satışın iptali , kimin yaptığının önemi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)ilhami isimli kullanıcı yorumuna
    yanlış olmasın şu an çözülen bir sorun yok, zira bu bölge Halen özelleştirmede. Bu da şu anlama geliyor tekrar bir ihale açılabilir. Bu nedenle buranın özelleştirme kapsamından çıkartılması gerekiyor... Kimin yaptığının önemi var kardeşim... Önemi olmaz ise bu haberi yapan arkadaşlar Öznur hnmı bu haberde konu etmezlerdi...
    0
    0
    Yanıtla
  • ben bu iş yerlerinde bir işletmeciyim olayın başından beri basında yer almadan daha önce mv sn mustafa şahini bilgilendirdik ve başkasının hiç haberi olmadan sn mustafa şahin olayı maliye bakanımızla çözmüş olup kendilerine teşekkür ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    Teşekkürler malatya haber..Habercilik ve gazetecilik işte budur..Ayrıca olaya ilgi ve alaka gösteren sayın devlet büyüklerimize içten şükranlarımı sunarım..Konut yapılacak onca yer duruken memleketin insanlarının tezgahlarını dağıtmak ve kapı önüne koymak akıl karı değildi..Ayrıca söz konusu yerde ne bir çalışanım nede bir menfaatim yoktur.Sadece bu memleketin ocağı tütsün yeter..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sonunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mecit (7 yıl önce)
    Elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla