SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Özkök 'Muhtıra'yı Doğruladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:40
Ve Özkök 'Muhtıra'yı Doğruladı
A- A+ PAYLAŞ
 
Eski Genelkurmay Başkanı Özkök, Ergenekon davasında ifade vermeye başladı. Darbe girişimini engellediği için kuvvet komutanları tarafından zehirleneceği iddia edilen Özkök, ifadesinde kuvvet komutanlarının muhtırayı gündeme getirdiğini doğruladı.
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Ergenekon davasında tanık olarak ifade vermek üzere Silivri'ye geldi.
 
Duruşma salonundan gelen ilk bilgilere göre, Özkök, 2003'te kuvvet komutanlarıyla yapılan bir toplantıda muhtıra kelimesinin geçtiğini doğruladı.
 
Özkök'e yöneltilecek kritik sorulardan biri de sefertası olacak. Mahkeme heyeti Özkök'e "Karargahta görevliyken yemeklerini sefertasıyla evinden getirdiği" iddiasının doğru olup olmadığını soracak.
 
Özkök'ün darbe girişimini engellediği için dönemin kuvvet komutanları tarafından zehirlebileceği endişesi taşıdığı iddia ediliyordu.
 
Özkök'e, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemdeki kuvvet komutanları tarafından hazırlandığı iddia edilen 'Ayışığı', 'Sarıkız' ve 'Yakamoz' adlı darbe planları da sorulacak.
 
Davaya bakan 13. Ağır Ceza mahkemesi geçen hafta tanık sıfatıyla dinlenmesi için Özkök'e çağrı göndermişti.
 
'TEKLİF EDİLMEDİ' DEMİŞTİ 
Ergenekon savcıları, 1457 sayfadan oluşan 3. Ergenekon iddianamesinde yer verdikleri bilgiye göre, Özkök'e, "Kuvvet komutanlarından yürütme organına yönelik muhtıra verilmesi yönünde telkin ya da teklifte bulunan oldu mu?" diye sordu.
 
Özkök'ün yanıtı iddianamede şöyle yer aldı:
 
"YAŞ toplantısı öncesi orgenerallerin adet gereği Ankara'ya geldikleri, toplantılarda görüş alışverişinde bulunulduğu, iktidara yeni gelen partiyle ilgili olarak geçmişteki bazı söylemleri nedeniyle çekincesi olanların toplantıda açık açık fikirlerini beyan ettiklerini, kimsenin kendi yanında muhtıra verme şeklinde bir teklifte bulunamayacağını, kendisinin de böyle bir şeye fırsat vermeyeceğini, bu şekilde bir teklif gelmediğini..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız