SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Parkta İşler Durdu!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:12
Ve Parkta İşler Durdu!.
A- A+ PAYLAŞ

Vilayet Parkı'nda yapılmakta olan düzenleme çalışması, İdare Mahkemesi'nin yaklaşık 2 ay önce verdiği "yürütmeyi durdurma" ve "iptal" kararlarını, haftalar sonra uygulamaya karar veren Belediye yönetimi tarafından durduruldu. Belediyenin, mahkeme kararını tebellüğ etmesinin ardından düzenleme işini yapan müteahhit firmaya talimat vererek, çalışmaları durdurduğu belirtildi.

Valilik binasının restorasyonu çalışmalarıyla birlikte, binanın arka tarafında bulunan Vilayet Parkı'nda da hazırlanan bir peyzaj projesi doğrultusunda düzenleme çalışması yapılması kararlaştırılmıştı. Park müstecirinin 2012 Ağustos ayında polis zoruyla tahliye edilmesinin ardından, peyzaj düzenleme işi Malatya Belediyesi tarafından Aralık 2012'de ihale edilmiş, 336 bin 450 lira teklif eden Ali Haydar Saygılı firması ihaleyi kazanmıştı. Firma, Ferhadiye Sokaktaki yolun bir kısmının da genişletilmesi ve park alanının daraltılmasını da içeren projeyi uygulamak üzere 21 Şubat günü ağaç kesme işlemiyle çalışmaları başlatmıştı. Ancak, daha sonra, Malatya İdare Mahkemesi'nin 20 Şubat tarihinde, eski müstecirin açtığı dava doğrultusunda uygulanmakta olan peyzaj projesi ile ilgili "Yürütmeyi Durdurma" kararı verdiği ortaya çıkmıştı. İdare Mahkemesi'nin yine aynı tarihte, park peyzaj projesine Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından verilen onayı da iptal etmişti.

Bu kararlara rağmen çalışmalar sürdürülmüş ve yapılan düzenlemeler son aşamaya getirilmişti.

ÇALIŞMALAR DURDU..

Mahkeme kararlarını uygulamadığı eleştirilerine muhatap olan Malatya Belediyesi, kararların tebliğatının ardından 16 Nisan günü parktaki çalışmaların durdurulması için, düzenlemeyi yapan müteahhit firmaya talimat verdi. Müteahhit firma da, bu doğrultuda elemanlarını ve araçlarını parktan çekti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mahkeme kararının tebliğinden sonra Salı gününden itibaren çalışmaların durdurulduğunu bildirdi. Vilayet Parkı ile ilgili birinci derecede muhatabın Valilik olduğunu belirten Çakır, kendilerinin bir protokolle, mülkiyeti hazineye ait olan parkta Valilik adına düzenleme çalışmalarını üstlendiklerini, bundan sonraki süreçte ne yapılabileceği ile ilgili değerlendirmelerini gerekçeli karar ulaştıktan sonra yapacaklarını bildirdi. Çakır, "Projeler yarım kalmaz, mutlaka bitirilir." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız