SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ve Salgın Başbakanın Gündeminde..

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yaşanan ishal salgınına el koydu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a olayın üzerine gitmesi için talimat veren Başbakan Erdoğan, ishal salgınının en çok görüldüğü üç mahallenin altyapı sorunlarının da bir an önce giderilmesini istedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak Malatya'daki ishal salgını ve Şemdinli olayları gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, Malatya'da yaşanan ishal salgınını değerlendirerek, bu konuda çelişkili bilgiler geldiğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a olayın üzerine gitmesi için talimat verdiğini açıklayan Başbakan Erdoğan, "Ben gerekli talimatları verdim. Ayrıca kanalizasyon sularının içme suyu şebekesine karıştığı yönündeki iddialar üzerine olayın en çok görüldüğü üç mahallenin altyapı sorunlarının bir an önce giderilmesini istedim" diye konuşu.

Toplantıda söz alan MKYK üyesi Öznur Çalık, Sağlık Bakanlığı'nın olay karşısında çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yakınlarından 5-6 kişinin serum kullandığını ve halkın olaylar karşısında moralsiz olduğunu dile getiren Çalık, bakanlığın olaya ciddiyetle eğilmesi gerektiğini kaydetti. Çalık ayrıca, Başbakan Erdoğan'dan Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştirmesini talep etti.

Çalık'ın bu talebi üzerine Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda ve Avustralya gezisinden dönüşünde konuyu değerlendireceğini, gerekirse Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız