SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"..Ve Sizlere Ömür!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:38
A- A+ PAYLAŞ

Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalandıktan bir süre sonra, üsse dönüşte inişe geçerken tepeye çarparak parçalanan, 4 pilotu da şehit olan RF-4E uçaklarının kazasının nedenleri ile ilgili açıklamaların sonuncusunu Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal yaptı ve uçakların, kuleyle "iletişim hatası"ndan düştüğünü söyledi. Bu arada, iki uçağın 5 saniye arayla tepeye çarptığını ortaya koyuyor.

"UÇAKLARDA ARIZA OLMADIĞINI BELİRTMEK İSTİYORUM"

Karargahının bulunduğu Eskişehir'de basına açıklamalar yapan Orgeneral Ünal, Malatya’da yaşanan kazayla ilgili, şunları söyledi:

“Yapılan görev, 2 RF4 uçağı ikili kol halinde gece profil ve keşif görevine çıkıyor. Saat 18.00’de kalkıyor, iniş safhasına gelirken 19.10 da Akçadağ’daki tepeye çarpıyor. O günkü uçuşun ne gece olmasıyla ne de hava şartlarıyla olmasını kazaya hiçbir etkisi yoktur. Zaten bizim rutin yaptığımız uçuşlar. 9 bin feet yüksekteler hava gece pırıl pırıl. İnişe geçerken kuleye soruyor. Kule ilk yaklaşıma müsait diyor ve pilot da ilk yaklaşımda ikaz edeceğim diyor. Alçalarak geliyorlar ancak alçalmaya devam ettikleri nokta 6 bin feetin altında olmamaları gereken bir nokta ve 5 bin feete iniyorlar. Apron da diyor ki alçalıyorlar, herhalde görüyorlar ve görerek iniyorlar. Tamamen iletişim hatası. Bütün bu konuşmalar enkaz halinde. Bütün bu konuşmalar… Herhangi bir arıza, herhangi bir atlama söz konusu değil ve uçak uçtuğunu zannediyor, yakın kolda geldikleri için süzülürken tepeye sürtüyorlar ve sizlere ömür. Her hangi bir atlamayı gerektiren ve atlama gibi bir durum yok. Bu havacılıkta basit bir kural ihlalinden başka bir şey değil. Gerek havadaki pilot arkadaşlar için, gerek yerdeki arkadaşlar için bu insan ve iletişim hatasıdır. Atlama durumu olmadığını ve uçaklarda arıza olmadığını belirtmek istiyorum.”

Ancak Ünal'ın bu açıklamasında "hava gece pırıl pırıl" demesine karşın, uçakların düştüğü bölgede havanın çok sisli ve kar yağışlı olduğu, yaklaşık 1.5 saat sonra kaza yerine ulaşan kurtarma ekiplerince görülmüştü.

İki uçağın peşpeşe tepeye çarpmalarıyla ilgili olarak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün yaptığı "pilotaj hatası" açıklamasının ardından, Orgeneral Abidin Ünal'ın yaptığı "Tamamen iletişim hatası" sözleri de, emniyet irtifasının altında uçuluyor olmasına rağmen, kuleden herhangi bir ikaz gelmemesinin saptandığı şeklinde yorumlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız